• 23 Ιουνίου, 2021

Επιμένει ο Λοβέρδος για τη συνεπιμέλεια – Αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις για την επίμαχη φράση (vid)

 Επιμένει ο Λοβέρδος για τη συνεπιμέλεια – Αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις για την επίμαχη φράση (vid)

Ο Βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος με ανάρτησή του στο Facebοok επιχειρεί να δώσει απαντήσεις όσον αφορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτησή του ότι ακόμη και αν κάποιος σύζυγος έδερνε τη γυναίκα του το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ:

Ο κ. Λοβέρδος αν και δηλώνει ότι είναι κατά της ενδοοικογενειακής βίας αλλά εμμένει ουσιαστικά στη χθεσινή του τοποθέτηση επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα λεγόμενα του.

ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

“Για μια ακόμη φορά τα τρολ του ΣυΡιζΑ, εκμεταλλευόμενο την ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απομόνωσαν μια φράση μου από την ομιλία μου χθες στη Βουλή για να ισχυριστούν δήθεν ότι αποδέχομαι την βία κατά των γυναικών. Πόσο ανόητοι είναι πια.

Αυτό που είπα χθες, και στο οποίο επιμένω είναι ότι η επιμέλεια των τέκνων δεν μπορεί να προσδιορίζεται με κυβερνητική απόφαση η με νομοθετική ρύθμιση αόριστα χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαίτερες ανά περίπτωση συνθήκες. Αλλά μόνον με απόφαση του φυσικού δικαστή ο οποίος γνωρίζει και τα δεδομένα στην κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Δεν είναι δυνατόν να αφαιρείται με νόμο απ’ όσους γονείς έχει βγει εις βάρος τους το διαζύγιο η δυνατότητα να βλέπουν τα παιδιά τους αυτή. Αλλά ούτε να επιβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις υποχρεωτικά η συνεπιμέλεια. Αυτό δεν θα το κρίνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή με ένα νόμο. Θα το κρίνει ξεχωριστά ανά περίπτωση ο φυσικός δικαστής όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Από κει και πέρα, το να επιχειρείται να αποδοθεί σε μένα η κατηγορία οτι αποδέχομαι την ενδοοικογενειακή βία, είναι τουλάχιστον γελοίο κι άθλιο. Εχω κατ’ επανάληψη γράψει κατά της βίας, και μάλιστα μέσα στην οικογένεια. Αλλά είναι τόσο μεγάλη η ένδεια των επιχειρημάτων των συριζαίων, που με παρωχημένες σταλινικές λογικές προσπαθούν να ασκήσουν αντιπολίτευση. Ντροπή τους!”

Πάντως ο κ. Λοβέρδος αποφεύγει να αναφερθεί και να εξηγήσει τη φράση του ότι μπορεί ένας άνδρας να δέρνει και να κακοποιεί τη γυναίκα του αλλά το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς.