Λοβέρδος: Σε λίγο καιρό θα ανακοινώσω αν πάω στη ΝΔ ή αν θα κάνω νέο κόμμα

 Λοβέρδος: Σε λίγο καιρό θα ανακοινώσω αν πάω στη ΝΔ ή αν θα κάνω νέο κόμμα

Τις πολιτικές του θέσεις εξέφρασε, τη Δευτέρα (20/11), ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνοντας πως «καλά έκανε και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας με νόημα ότι «θα είναι παρών στην πολιτική», χωρίς να αποκαλύπτει αν θα ιδρύσει κάποιο κόμμα ή αν θα προσχωρήσει – όπως ακούγεται – στη Ν.Δ. ενόψει των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε: «Δεν ξέραμε ποια θα ήταν η ανταπόκριση και ήμασταν επιφυλακτικοί. Είμαι συγκινημένος γιατί είναι σημαντικό αυτό που κάνουμε απόψε εδώ. Είναι πρωτόγνωρο. Στη φάση της παρακμής ήμουν από τους ανθρώπους που κράτησαν το ΠΑΣΟΚ όρθιο και χτυπήθηκα όσο κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Μας ενώνει η αγάπη μας για την πατρίδα, η αγάπη μας για την Ελλάδα. Με αυτό το πρόταγμα, δεν γίνεται να γλιστρήσω σε πράγματα που αφορούν στο παρελθόν. Αυτοί που προσπάθησαν να με βγάλουν από την πολιτική είναι πολλοί και δεν είναι μόνο σε ένα κόμμα. Για τα πολιτικά μου πιστεύω έχω αγωνιστεί, γι’ αυτά χτυπήθηκα αλλά δεν έκανα ποτέ πίσω. Δεν με ενδιαφέρει πώς χαρακτηρίζουν τις απόψεις μου. Γι’ αυτό είμαστε τόσοι πολλοί σ’ αυτή την αίθουσα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε πολλές φορές τη φράση «Εμπρός!», τονίζοντας: «Όλα για την Ελλάδα!».

Ακόμα, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο άλλοτε υπουργός μίλησε και για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, λέγοντας: «Τα μέλη της Χαμάς είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς είναι τρομοκρατική. Τα όπλα τους δεν είναι όπλα αντίστασης, σκοτώνουν αθώο κόσμο. Είναι τρομοκράτες και η Χαμάς τρομοκρατική. Δεν είναι η Παλαιστίνη. Η μήτρα της παγκόσμιας βίας είναι η Μέση Ανατολή. Τα μικρά εδάφη της Παλαιστίνης. Τι πάει να πει “είμαστε με τον άνθρωπο;”. Η υποκρισία δεν είναι αυτό που μας χρειάζεται». Ο ίδιος, μάλιστα, τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ.

Για το μεταναστευτικό, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε το εξής: «Όλοι οι μετανάστες δεν είναι τρομοκράτες, αλλά στην Ευρώπη όλες οι πολύνεκρες επιθέσεις είναι προϊόν της παράνομης μετανάστευσης. Η ισλαμική τρομοκρατία είναι εχθρός του πολιτισμένου κόσμου. Κάποιοι με έλεγαν ακροδεξιό, όμως οι Δανοί Σοσιαλδημοκράτες έλεγαν τα ίδια έγιναν κυβέρνηση». Σχετικά με την ασφάλεια, ο ίδιος τόνισε: «Οι πολίτες ζητούν προστασία. Υπάρχει άνθρωπος που θέλει να φοβάται στο κέντρο της Αθήνας; Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγωνιά αν το παιδί του θα γυρίσει σώο και ασφαλές; Στο κέντρο της Αθήνας δεν έχετε ακούσει ότι όποιος κυκλοφορεί βράδυ καλό είναι να έχει και ένα παλιό κινητό μαζί του για να δώσει αυτό αν τον απειλήσουν με μαχαίρι; Γιατί κάποιοι συνδέουν τη δημόσια ασφάλεια με τον αυταρχισμό; Πρώτης προτεραιότητας η τοποθέτηση καμερών στον δρόμο».

Επίσης, είπε «ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας: «Εγώ λέω “ναι”. Το είπα στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Το είπα και με ένα άρθρο μου μαζί με άλλους δύο πρώην υπουργούς Παιδείας, τη Διαμαντοπούλου και τον Αρβανιτόπουλο, φτάνει πια με την καθυστέρηση. Αυτή η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει, είναι σοβαρή και έχει αργήσει, ας μην αργήσουμε άλλο».

Πάντως, σε ένα γενικότερο πολιτικό σχόλιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε: «Καλώς έφυγα από το κόμμα που ανήκα. Δεν είχα θέση σε ένα αντιπολιτευτικό κομφούζιο. Είμαι πολιτικός των έργων, ούτε οι εχθροί μου δεν το αρνούνται. Δεν δίστασα να πάρω δύσκολες αποφάσεις. Δεν θα καταδεχόμουν να πετάω πέτρες σε αλεξίσφαιρα τζάμια. […] Ακούσαμε για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Πού είναι τα κρυμμένα λόγια; Παντού. Να μας πουν ποιοι είναι οι προοδευτικοί. Εγώ δεν διστάζω να αναφερθώ. Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τα κομμάτια του δεν είναι συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Το κόμμα αυτό, όταν κυβέρνησε, μας έδειξε τι είναι μαύρο σκοτάδι».

Τέλος, όσον αφορά στον πολιτικό δρόμο που θα ακολουθήσει, ο Ανδρέας Λοβέρδος αρκέστηκε να πει το εξής: «Μου λέτε δύο πράγματα. Μου λέτε να προσχωρήσω στη Ν.Δ., μου λέτε να κάνω πολιτικό κόμμα, με πολλά επιχειρήματα. Δεν θέλω να αιφνιδιάσω, δεν θέλω να προκαλέσω. Δεν θα αργήσω. Στις επόμενες εβδομάδες θα πάρω τις τελικές αποφάσεις και θα τις ανακοινώσω. Ίσως κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα. Δεν τους αδικώ, θέλω να βγουν πολιτικά συμπεράσματα. Θα μου δώσετε λίγες εβδομάδες ακόμα καιρό να ολοκληρώσω τις συζητήσεις και μετά να ανακοινώσω. Θα είμαι παρών σε κάθε περίπτωση».

Σχετικά Άρθρα