• 18 Ιανουαρίου, 2021

Διαψεύδει το Υπουργείο Υγείας τις καταγγελίες των υγειονομικών για τις ακυρώσεις εμβολιασμών- Απαντά με έγγραφα η ΟΕΝΓΕ

 Διαψεύδει το Υπουργείο Υγείας τις καταγγελίες των υγειονομικών για τις ακυρώσεις εμβολιασμών- Απαντά με έγγραφα η ΟΕΝΓΕ

Ως κανονική επιχειρεί να παρουσιάσει το Υπουργείο Υγείας τη ροή εμβολιασμού των υγειονομικών στη χώρα παρά τις καταγγελίες των επικεφαλής των ενώσεων τους για την ακύρωση των εμβολιασμών στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια αναφορά στις καταγγελίες αυτές καθεαυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελίες για ακυρώσεις εμβολιασμών υγειονομικών σε όλη τη χώρα

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στις καταγγελίες για την ακύρωση των εμβολιασμών.

Ολόκληρη η δήλωση Θεμιστοκλέους:

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας

Μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί.

Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

Με αναρτήσεις εγγράφων στο twitter και σχετική ανακοίνωση απάντησε η ΟΕΝΓΕ. Από τα έγγραφα προκύπτει πως ενώ είχαν ανακοινωθεί προγραμματισμένοι εμβολιασμοί σε πολλά νοσοκομεία, δεν είχε προγραμματιστεί αντιστοίχως και αποστολή εμβολίων!

Δείτε τι ανέβασε στον λογαριασμό του ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου:

Εικόνα

Σχετικά με τη διάψευση του κ. Θεμιστοκλέους κι ενώ είχαν προηγηθεί αποκαλύψεις της πρ. της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη στον Real fm, ο κ. Παπανικολάου επισήμανε: