• 21 Οκτωβρίου, 2021

Καταγγελίες για ακυρώσεις εμβολιασμών υγειονομικών σε όλη τη χώρα

 Καταγγελίες για ακυρώσεις εμβολιασμών υγειονομικών σε όλη τη χώρα

Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε σχέση με την ακύρωση προγραμματισμένων εμβολιασμών υγειονομικών, ενώ οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν απαντήσεις από το υπουργείο που μέχρι στιγμής αρνείται να τοποθετηθεί.

Μετά τις καταγγελιες της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, για τις ακυρώσεις των εμβολιασμών στο Γ. Γεννηματάς, έρχεται και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μ. Γιαννάκος, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει πως αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στο προσωπικό νοσοκομείων της Στ. Ελλάδας και της Θεσσαλίας, μέρος του οποίου είχε κλείσει το ραντεβού του για τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Βόμβα” με τους εμβολιασμούς: Ακυρώνονται μετά τα περιφερειακά νοσοκομεία και στο “Γ. Γεννηματάς” – Καμία επίσημη ενημέρωση

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό: «Μετά την αστοχία που υπήρξε με τον εμβολιασμό των κυβερνητικών αξιωματούχων κατά προτεραιότητα στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, έχουμε τώρα την αναβολή των εμβολιασμών για μία εβδομάδα των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδος και της Θεσσαλίας πλην του Πανεπιστημιακού Λάρισας. Αργά το μεσημέρι χθες ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα. Αφού ήταν έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού των συναδέλφων για να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή».

«Οι εμβολιασμοί ενημερωνόμαστε σήμερα από σωματεία αναβάλλονται σε πολλά νοσοκομεία όλης της χώρας», συμπληρώνει.

«Προφανώς, λοιπόν, υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων», συμπεραίνει ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος σημειώνει, πως «προκλήθηκε αναστάτωση στους εργαζόμενους των εν λόγω νοσοκομείων» και ζητά εξηγήσειςαπό το Υπουργείο Υγείας.

«Η Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα είναι επιβαρυμένες περιοχές από τον κορονοϊό και ως εκ τούτου και μία εβδομάδα νωρίτερα να πετύχουν οι εργαζόμενοι την ανοσία, είναι κέρδος για το σύστημα και μπορεί να είναι σωτήριο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους», υπογραμμίζει. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θυμίζει πως οι υγειονομικοί που έχασαν τη μάχη με τη Covid-19ανέρχονται σε 18: «Μόλις προχθές πέθανε ο 18ος συνάδελφος, ένα παλληκάρι 36 ετών. Αθλητικότατος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και χωρίς καταχρήσεις. Συνάδελφος της 4ης ΥΠΕ».

Και ενώ «όταν γίνεται ατύχημα στις ένοπλες δυνάμεις μιλάνε όλοι για ήρωες, βγάζουν ανακοινώσεις, στους θανάτους των μαχητών του υγειονομικού πολέμου σιωπή. Ακόμη να χαρακτηρισθεί ο θάνατός τους εργατικό ατύχημα. Όσο πιο γρήγορα λοιπόν καταφέρουμε να εμβολιαστούμε τόσο το καλύτερο για εμάς. Τέτοιες αναβολές δεν βοηθάνε», κατέληξε.

«Να απαντήσει άμεσα το Υπουργείο Υγείας»

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανάρτηση για το ίδιο θέμα πραγματοποίησε και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, κ. Γ. Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ακυρώσεις των προγραμματισμένων ραντεβού των υγειονομικών του ΕΣΥ για τον εμβολιασμού αφορούν, μεταξύ άλλων, στα νοσοκομεία Βόλου, Τρίπολης, Χαλκίδας, Λαμίας, Ξάνθης, Σερρών, Μεσολογγίου, στο Καραμανδάνειο Πάτρας. αλλά και στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, στην Αθήνα.

Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς».

Στο παραπάνω δελτίο τύπου, ωστόσο, δεν διαψεύδεται το γεγονός πως οι διαδικασίες πάγωσαν σε πολλά νοσοκομεία της ΥΠΕ, πλην του Πανεπιστημιακού Λάρισας, σε αντίθεση με την εικόνα που έχουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε αυτά.