• 3 Αυγούστου, 2021

Εμβολιασμοί 15-17: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

 Εμβολιασμοί 15-17: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Ο εμβολιασμός των εφήβων κατά της Covid-19 και στην Ελλάδα έρχεται στο προσκήνιο καθώς η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα του κοροναϊού δεν κάνει διακρίσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως επισήμως από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών.

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό εφήβων είναι πιθανό να ανοίξει μέσα στον Ιούλιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στη συνέχεια θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία και παιδιά που έχουν θεραπευτεί από κακοήθη νοσήματα). Ο εμβολιασμός δε θα είναι υποχρεωτικός, αλλά θα είναι σύσταση προς τους γονείς, ότι με βάση τα δεδομένα, τα εμβόλια κατά του κοροναϊού είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά.

Πάντως ο ο καθηγητής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης, επεσήμανε για το θέμα: «Πώς είναι δυνατόν να βάλουμε τα παιδιά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, χωρίς να εμβολιαστούν οι γονείς, οι καθηγητές, οι παππούδες, οι γιαγιάδες… Τι κοινωνία είμαστε εμείς να βάλουμε τα παιδιά να εκτεθούν σε έναν κίνδυνο – έστω μικρό – όταν εμείς ακολουθούμε ένα πρότυπο δισταγμών, φοβίας και δεν επιτρέπουμε το εμβολιαστικό ποσοστό να ανέβει»