• 11 Μαΐου, 2021

Ελασσόνα: Μετά τον σεισμό, ο κοροναϊός – Η έκκληση του δημάρχου

 Ελασσόνα: Μετά τον σεισμό, ο κοροναϊός – Η έκκληση του δημάρχου

Με ανάρτησή του στα social media, ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας εξέφρασε τον προβληματισμό τουσχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων με κοροναϊό που παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή.

Μάλιστα έκανε έκκληση στους δημότες για την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Δείτε τα όσα έγραψε στην ανάρτησή του:

«Απευθύνομαι εκτάκτως σήμερα (σ.σ. χθες βράδυ) στους συμπολίτες μου σε όλη την επικράτεια του Δήμου, για να τους μεταφέρω την ανησυχία μου για την υγειονομική κατάσταση σχετικά με τη διασπορά του COVID-19.

Παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο μας και λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την πρόληψη της μετάδοσης.

Ρεκόρ εισαγωγών στο Κρατικό Νίκαιας με δεκάδες κρούσματα στην εφημερία

Χάρη στις μαζικές δειγματοληψίες που διενεργούνται τακτικά σε πολλές κοινότητες του Δήμου από τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μπορούμε να εξάγουμε σημαντικά στοιχεία για τη διασπορά του ιού και το αναγκαίο επίπεδο ετοιμότητας.

Η επικοινωνία μας με το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας είναι επίσης σταθερή και παρουσιάζει μία αξιόπιστη εικόνα για τη διασπορά των κρουσμάτων ανά γεωγραφική ενότητα.

Η αύξηση όμως του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας μάς προβληματίζει ιδιαίτερα.

Σε διάστημα μόλις ενός μήνα ο αριθμός των εβδομαδιαίων κρουσμάτων ανέβηκε από είκοσι ένα (21) ενεργά κρούσματα στις αρχές Μαρτίου στα ογδόντα (80) ενεργά κρούσματα στις αρχές Απριλίου.

Προφανώς η αύξηση αυτή δεν είναι ανεξάρτητη από την αύξηση στο γενικό πληθυσμό της χώρας, ωστόσο παρατηρείται τοπικά μία χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης που δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

Κάνω έκκληση σε όλους και όλες για την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης και προστασίας από τον κορωνοϊό».

Εκτιμώ ότι σε λίγες μόνο εβδομάδες θα δοθεί το πράσινο φως για την άρση των περιορισμών μετακίνησης, με αποτέλεσμα η ζωή μας να αποκτήσει ένα μέρος της κανονικότητας της. Αξίζει να διατηρήσουμε για λίγο ακόμη την υπομονή μας, αποφεύγοντας το συνωστισμό.