• 23 Ιανουαρίου, 2021

Ελληνικό τάνκερ χτυπήθηκε από νάρκη – Υπέστη ρήγμα – Δεν υπάρχουν τραυματισμοί

 Ελληνικό τάνκερ χτυπήθηκε από νάρκη – Υπέστη ρήγμα – Δεν υπάρχουν τραυματισμοί

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από θαλάσσια νάρκη σε λιμάνι της Σαουδική Αραβίας. Οι συνθήκες του περιστατικού είναι αδιευκρίνιστες. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή παρά μόνο η ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας που κάνει λόγο ζημιές στο κύτος του πλοίου.

ο Associated Press, αναφέρει  ότι το δεξαμενόπλοιο «δέχθηκε επίθεση από άγνωστη πηγή». «Το Agrari χτυπήθηκε περίπου 1 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή και υπέστη ρήγμα. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλήρωμα είναι καλά και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. ”

Το πλοίο εξακολουθούσε να πλέει  και έχουν επιβιβαστεί  Σαουδάραβες αξιωματούχοι”, ανέφερει η εταιρεία. Είπε ότι το Agrari είχε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η Αμπρέι, μια βρετανική εταιρεία ασφαλείας, ανέφερε την έκρηξη.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πώς η έκρηξη έλαβε χώρα αφότου πύραυλος που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, χτύπησε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Τζιντάχ της Σαουδικής Αραβίας.

Η συμμαχία υπό την ηγεσία των Σαουδαράβων ανέφερε σήμερα ότι απομάκρυνε και κατέστρεψε πέντε – ιρανικής κατασκευής – νάρκες θαλάσσης, τοποθετημένες από τους Χούτι νότια της Ερυθράς Θάλασσας, καταδικάζοντας τις απόπειρες επιθέσεων, αναφέροντας ότι «αποτελούν μια σοβαρή απειλή στην ασφάλεια της θάλασσας στον πορθμό του Μπαμπ αλ- Μαντάμπ».

Σημειώνεται ότι η συμμαχία της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία μάχεται εναντίον των Χούτι από τον Μάρτιο του 2015. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Χούτι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.