• 12 Μαΐου, 2021

Επισπεύδονται οι αποφάσεις των ειδικών για την έξοδο του Πάσχα

 Επισπεύδονται οι αποφάσεις των ειδικών για την έξοδο του Πάσχα

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, επισπεύδονται οι αποφάσεις των ειδικών για τις μετακινήσεις του Πάσχα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή και στη συνέχεια το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Μέχρι τώρα δεν ήταν σαφές πότε θα γίνονταν οι τελικές ανακοινώσεις για τα μέτρα ενόψει του Πάσχα καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν πως η πιθανότερη ημερομηνία ήταν η Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα και εκτός συνταρακτικού απροόπτου όλα δείχνουν πως η απόφαση συγκλίνει στο να μην επιτραπούν μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα ενώ το το Μαξίμου «φοβάται» κύματα εξόδου από τα αστικά κέντρα την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ήδη τα κορονοπάρτι στις κεντρικές πλατείες έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς για την διασπορά της νόσου ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφεύγει να παρέμβει για να μην επαναληφθούν φαινόμενα Νέας Σμύρνης.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει αυστηρά μέτρα στις εξόδους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να σταματήσουν πολίτες οι οποίοι κουρασμένοι από τα συνεχή lockdown ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα παρά το απαγορευτικό που θα υπάρξει.

Αρκετοί είναι εκείνοι που αναζητούν «παράθυρα» και εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν και να κάνουν Ανάσταση στο χωριό.

Οι πληροφορίες έχουν φτάσει στο Μαξίμου το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει σχέδιο αποτροπής τέτοιων φαινομένων.