• 4 Μαρτίου, 2021

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Κλειστά Λύκεια και click away – Η Αττική μια ανάσα από το “κόκκινο”

 Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Κλειστά Λύκεια και click away – Η Αττική μια ανάσα από το “κόκκινο”

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση της διασποράς του κοροναϊού στην Αττική ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τελικά τα Λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά και να επιστρέψει η λειτουργία των καταστημάτων στο click away.

Γι αυτό το λόγο συνεδριάζουν την Πέμπτη οι επιδημιολόγοι της επιτροπής ώστε να εξετάσουν την κατάσταση και να λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις που θα εισηγηθούν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τα σχολεία και την αγορά.

Πώς αποκαλύφθηκε η παράλληλη επιτροπή για πολιτικές αποφάσεις… τύπου απαγόρευσης συγκεντρώσεων – Η σύνθεση και το ΦΕΚ

Όπως είπε ο κ.Σύψας η Αττική βρίσκεται μία ανάσα πριν το κόκκινο, κάτι που μπορεί να συμβεί αύριο, Πέμπτη, και να οδηγήσει αυτόματα στην επιβολή μέτρων .

Έκανε λόγο για ανησυχητική εικόνα καθώς από την Παρασκευή υπάρχει συνεχής αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική και το Rt, ο δείκτης μεταδοτικότητας, βρίσκεται στο 0,98 την στιγμή που το όριο συναγερμού είναι το 1, όριο το οποίο ίσως αγγίξει η περιφέρεια ακόμα και αύριο.

«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια – λύκεια τουλάχιστον Αττική αλλα αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικα. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι κόκκινες ενώ σημείωσε ότι δίπλα στην Αττική, η Βοιωτία και η Εύβοια είναι ήδη κόκκινες πράγμα που σημαίνει ότι όλη αυτή η περιοχή μετατρέπεται σε ένα hotspot, μια καυτή περιοχής της επιδημίας».

Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι δεν φαίνεται τώρα να υπάρχει πρόβλημα ωστόσο τον τελικό λόγο θα έχουν οι λοιμωξιολόγοι.