• 2 Δεκεμβρίου, 2020

Εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους για 15νθήμερο γενικό lockdown στα χέρια του Κυρ. Μητσοτάκη

 Εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους για 15νθήμερο γενικό lockdown στα χέρια του Κυρ. Μητσοτάκη

Γενικό lockdown σε όλη την χώρα για 15 μέρες είναι η εισήγηση που έγινε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία αξιολογήθηκαν όλα τα τελευταία στοιχεία.

H εισήγηση που έγινε στον πρωθυπουργό ήταν κλείσιμο όλων των καταστημάτων, και του λιανεμπορίου, παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα in.gr.

Ωστόσο, την πολιτική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεσ΄το επόμενο διήμερο και εφόσον δει τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία, δηλαδή το επίπεδο των κρουσμάτων όσο και ως προς την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Ολοταχώς για locdown Ροδόπη και Λάρισα

Δεν αποκλείεται μάλιστα η απόφαση για γενικό lockdown στην χώρα να παρθεί άμεσα (μέχρι την Παρασεκυή) ώστε να ισχύσει για το επόμενο 15νθήμερο.

«Στην Αττική δεν είμαστε κοντά σε lockdown» είπε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενώ σχετικά με την απαγόρευση εξόδου από την Αττική το Σαββατοκύριακο, είπε με νόημα ότι το θέμα των μετακινήσεων μεταξύ νομών μας απασχολεί εδώ και καιρό…