• 26 Οκτωβρίου, 2021

Είναι τα drive-in η λύση για τις συναυλίες;- Οι “απείθαρχοι” στην Θεοδωρίδου προβληματίζουν τις αρχές…

 Είναι τα drive-in η λύση για τις συναυλίες;- Οι “απείθαρχοι” στην Θεοδωρίδου προβληματίζουν τις αρχές…

Εικόνες που θύμισαν αμερικανικά μουσικά φεστιβάλ είδαμε στη Γλυφάδα στην πρώτη drive-in συναυλία του καλοκαιριού με τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Είναι, όμως, τα drive in η λύση για τις καλοκαιρινές συναυλίες; Αρκετοί είναι εκείνοι που διατυπώνουν ενστάσεις, δεδομένου ότι οι “απείθαρχοι” βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και, τελικά, δημιουργουν συνθήκες συνωστισμού, καταργώντας έτσι τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Οι εικόνες από την πρώτη τέτοια συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στην Γλυφάδα προκάλεσαν προβληματισμό στους διοργανωτές αλλά και στις αρχές, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να πεισθούν όσοι προσέρχονται σε τέτοιες εκδηλώσεις να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους, ιδιαίτερα όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Το γεγονός, επίσης, ότι είναι υποχρεωμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις να έχουν αναμμένο τον κλιματισμό του αυτοκινήτου, δημιουργεί συνθήκες υπερθέρμανσης στην μικροκλίμακα της περιοχής.

Παρόλα αυτά, τα drive in παραμένουν η μοναδική λύση εάν δεν αρθούν οι σχετικοί περιορισμοί, δεδομένου, όπως λένε εκπρόσωποι εταιρειών διοργάνωσης εκδηλώσεων, πως συναυλίες με τήρηση αποστάσεων ασφαλείας είναι οικονομικά ασύμφορες.


Όπως αναφέρει το ethnos.gr, η παλιά αµερικανική συνήθεια των drive-in αναβιώνει εν µέσω µιας πρωτόγνωρης πανδηµίας, η οποία απειλεί µε εξαφάνιση τα δρώμενα ψυχαγωγίας που προϋποθέτουν συνθήκες συνωστισμού. Η Αθήνα του σήµερα υποδέχθηκε το πρώτο Drive-In Φεστιβάλ με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και κάνει την αρχή στο Α’ Δημοτικό Στάδιο κάτω από το Γκολφ Γλυφάδας, τραγουδώντας τις επιτυχίες της το βράδυ της Δευτέρας, 2 Ιουνίου.

Η πρώτη drive-in συναυλία που γίνεται ποτέ είχε δωρεάν είσοδο και όποιος ήθελε, αντί εισιτηρίου, προσέφερε τρόφιµα και φάρµακα για τις κοινωνικές δοµές του δήµου. Από νωρίς τα αυτοκίνητα είχαν παραταχθεί κάτω από μία σκηνή σε προκαθορισμένο χώρο στάθμευσης. Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9μ.μ και η Νατάσα Θεοδωρίδου έμεινε πάνω στη σκηνή ερμηνεύοντας τις πιο γνωστές της επιτυχίες για περίπου 2 ώρες. Εκεί και ο ηθοποιός και φίλος της τραγουδίστριας, Παντελής Καναράκης.

O δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου καλωσόρισε τους θεατές πριν αρχίσει η συναυλία λέγοντας: «Από το αυτοκίνητό μας, με αποστάσεις, με ασφάλεια – μια εμπειρία πραγματικά ξεχωριστή».

theodoridou_drive-in_02.jpg


Για το πρωτότυπο φεστιβάλ έχει δηλώσει πως η ιδέα προέκυψε στην προσπάθεια προσαρμογής των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο δήμος στα νέα δεδομένα και την ευκαιρία αξιοποίησης μιας μεγάλης και ήσυχης έκτασης πρασίνου που υπάρχει στην περιοχή. Θα φιλοξενηθούν προβολές ταινιών, νέων και κλασικών, όπως και θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες. Οι εκδηλώσεις θα είναι και φέτος δωρεάν για το κοινό και, αντί εισιτηρίου, θα συγκεντρώνοται τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές μας δομές.

Η Νατάσα Θεοδωρίδου πόσταρε στο Instagram βίντεο από τη βραδιά και την προετοιμασία του χώρου.

theodoridou_drive-in_07.jpg

theodoridou_drive-in_03.jpg
Φωτό από το ethnos.gr