• 18 Ιουνίου, 2021

Δρομοκαΐτειο: Ψυχίατρος απέτρεψε ασθενείς να εμβολιαστούν – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

 Δρομοκαΐτειο: Ψυχίατρος απέτρεψε ασθενείς να εμβολιαστούν – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ένας ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο αποτρέπει τους ασθενείς να εμβολιαστούν σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ψυχίατρος αποτρέπει τους ψυχικά ασθενείς φιλοξενούμενους ασθενείς σε ξενώνα στον οποίο είναι επιστημονικά υπεύθυνος να εμβολιασθούν.

«Σήμερα το Δρομοκαΐτειο έχει προγραμματίσει εμβολιασμούς για τον κοροναϊό ασθενών και προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο. Μεταξύ των ασθενών είναι και 10 φιλοξενούμενοι σε ξενώνα που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής . Ενώ οι ασθενείς αποδέχθηκαν τον εμβολιασμό τους που είναι αναγκαίος κατά τους παθολόγος ιατρούς, ο επιστημονικά υπεύθυνος ψυχίατρος με αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο ξενώνα και χθες βράδυ τους έπεισε να μην εμβολιασθούν».

Παρασκήνιο: Ποιος κρύβεται πίσω από τις διαρροές για συμφωνία Τσίπρα – Παπανδρέου

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τελικά με τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και της υπόλοιπης θεραπευτικής ομάδος θα εμβολιαστούν οι πέντε ασθενείς από τους 10 που αρχικά είχαν δήλωσαν συμμετοχή.

«Η διοίκηση προτίθεται σήμερα να πάρει αυστηρά πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του», τονίζοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλουν. Τις αναδεικνύουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμαυρώνει τη προσπάθεια που κάνουμε όλοι για εμβολιασμό όλων, ασθενών και προσωπικού στο νοσοκομείο».