Δραματική προειδοποίηση Τσιόδρα: Αυξητική τάση στις νοσηλείες στην Αττική

 Δραματική προειδοποίηση Τσιόδρα: Αυξητική τάση στις νοσηλείες στην Αττική

«Αυτός ο χάρτης εμένα δε μου λέει τίποτα γιατί φτιάχτηκε για λόγους ταξιδιωτικούς. Μακάρι να έχω περισσότερα τεστ και χαμηλότερο δείκτη θετικοτητας από το 4%» είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην επιτροπή Θεσμών στης Βουλής.

Σύμφωνα με τον εν λόγω ευρωπαϊκό χάρτη θετικότητας η Ελλάδα παραμένει μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες σε καλά ποσοστά θετικότητας.

«Πρέπει να σταθμίζουμε τα στοιχεία για να δούμε που χρειάζεται περισσότερος έλεγχος, αν χρειάζεται παραπάνω μέτρα και να έχεις διαθέσιμα τεστ. Δυστυχώς έχουμε μία αύξηση στην Αθήνα. Τι θα κάνουμε; Είναι πάρα πολλά τα κρούσματα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα ο ιός. Ελπίζουμε να είναι για λίγους μήνες ακόμα εδώ και να το καταπολεμήσουμε με τα εμβόλια» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας παρουσιάζοντας σειρά χαρτών από σημεία της Αττικής που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση.

«Η Αττική αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά μια περιοχή η οποία θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μια αυξητική τάση, την οποία την μετράμε όπως μέτρα με το ρυθμό αναπαραγωγής για τα κρούσματα, και έχει περάσει το 1» είπε ο καθηγητής.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε μάλιστα μια σειρά από πίνακες που αποκαλύπτουν τα κρούσματα στις γειτονιές και τους Δήμους της Αθήνας. Οι πίνακες δείχνουν την μεγάλη αύξηση στην Αττική, η οποία σε πολλές περιοχές ξεπερνά το 100%.

Αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 3.791 ενεργά κρούσματα, τα οποία ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε πάρα πολλά.

Από αυτά ο κεντρικός τομέας Αθηνών έχει 1040 ενεργά κρούσματα.

Παναγιώτης Δρίβας