Τσιόδρας: Αν βλέπω αλαζονεία κάπου από χθες το βράδυ, είναι από το ΠΑΣΟΚ

 Τσιόδρας: Αν βλέπω αλαζονεία κάπου από χθες το βράδυ, είναι από το ΠΑΣΟΚ

Για τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.  «Όσο λάθος είναι να προσπαθούμε να μηδενίσουμε το αποτέλεσμα του α’ γύρου, άλλο τόσο λάθος είναι να πεις ότι τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνο από τον β’ γύρο. Βγαίνουν συνολικά», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «το καντράν δείχνει σήμερα οκτώ Περιφέρειες, επτά με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και μία συνεργασία στην Κρήτη, τέσσερις Περιφέρειες με πρόσωπα προερχόμενα από τον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και μία Περιφέρεια στην αντιπολίτευση. Αυτός είναι ο χάρτης».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό, δεν έχει όμως 51%. Στον β’ γύρο κρίνεται το εάν θα πάρεις το 50+1. Στις περιφερειακές εκλογές έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η δουλειά που έχει κάνει ή δεν έχει κάνει ο κάθε περιφερειάρχης. Παραδείγματος χάρη, στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας πήρε 60%. Προφανώς το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι 60%», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας μιλώντας στο Mega και είπε ότι «έχει να κάνει με το ότι ο κ. Τζιτζικώστας έκανε καλή δουλειά. Με τον κ. Ζέρβα, προφανώς οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν ευχαριστημένοι».

Σχετικά με το αποτέλεσμα στον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «ο κ. Δούκας και ο κ. Ζαχαριάδης μαζί είχαν 28%. Για να φτάσεις στο 56%, θέλεις άλλο 28%. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε μία αντισυσπείρωση όλων των υπόλοιπων δυνάμεων απέναντι στον κ. Μπακογιάννη». Συνέχισε λέγοντας ότι «υπήρχε ένα κύμα, όπως και στη Θεσσαλία, ότι πρέπει να αλλάξει κάτι στον Δήμο της Αθήνας. Ο κ. Μπακογιάννης πλήρωσε πολύ τον “Μεγάλο Περίπατο”. Ο κ. Αγοραστός πλήρωσε τις καταστροφικές πλημμύρες και τις συνέπειές τους. Οι πολίτες καταλόγισαν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση».

«Είχαμε δώσει πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη για τις Περιφέρειες και τις τρεις μεγάλες πόλεις. Το γεγονός ότι στελέχη τα οποία κατέβαιναν στην αυτοδιοίκηση, όπως παραδείγματος χάρη ο κ. Κουρέτας στη Θεσσαλία, ήθελε να πάρει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη, το έκανε γιατί κατάλαβε ότι δεν θα του προσέδιδε δυναμική. Αντιθέτως, θα τον μείωνε. Όπως και ο κ. Αγγελούδης, ο οποίος κατέβηκε ως ανεξάρτητος και δεν ήθελε στήριξη», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του χθες, είπε ένα πράγμα: “είμαστε γειωμένοι, τα πόδια μας πατάνε στη γη”. Βλέπουμε τι γίνεται, ξέρουμε τι γίνεται. Οι πολίτες κρίνουν και αξιολογούν κάθε πρόσωπο», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Σε ό,τι αφορά τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «αν βλέπω αλαζονεία από κάπου χθες το βράδυ, είναι από το ΠΑΣΟΚ. Είναι λες και έχει κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρότι ένας υποψήφιος της αντιπολίτευσης βρέθηκε στον β’ γύρο στις περιφέρειες».

Κλείνοντας, σχετικά με τις διαδικασίες χορήγησης αποζημιώσεων για τους πληγέντες στη Θεσσαλία, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι «ο κ. Αυγενάκης σήμερα θα πάρει τηλέφωνο τον κ. Κουρέτα για να συνεννοηθούν πώς θα τρέξουν οι διαδικασίες ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω αλλαγής διοίκησης, και οι πολίτες να πάρουν τις αποζημιώσεις».

Σχετικά Άρθρα