• 29 Νοεμβρίου, 2020

Δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για μετατροπή του Βελλίδειου σε νοσοκομείο COVID- Εκκλήσεις σε ιδιώτες να βοηθήσουν- Έστησαν σκηνές για ασθενείς (εικόνες)

 Δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για μετατροπή του Βελλίδειου σε νοσοκομείο COVID- Εκκλήσεις σε ιδιώτες να βοηθήσουν- Έστησαν σκηνές για ασθενείς (εικόνες)

Εκτός ελέγχου, η πανδημία στη Θεσσαλονίκη με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, καθώς και οι διασωληνώσεις, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας της Μακεδονίας να μην μπορούν να υποδεχθούν περισσότερους ασθενείς με κοροναϊό.

Ενδεικτικό είναι ότι κυβέρνηση έχει κάνει έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να σπεύσουν να συνδράμουν στα νοσοκομεία της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Όλες οι εφεδρείες στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες Μπέργκαμο στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με το OPEN στα πλάνα της κυβέρνησης βρίσκεται και η «κατασκευή» κλινικών Covid-19 κι εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων και υπάρχει σχέδιο στο τραπέζι για να μετατραπεί το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κοροναϊού.

Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα του lockdown έχουν τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, αυτά δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει ακόμα καρπούς, αναφορικά με την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Τα κρούσματα κορονοϊού στην πόλη αυξήθηκαν κατά 50%. Από τα 40.000 ενεργά κρούσματα πριν από μία εβδομάδα, σήμερα ανέρχονται σε 60.000 εν μέσω lockdown. Πριν από δύο εβδομάδες ο δείκτης θετικότητας επί των διενεργημένων τεστ βρισκόταν στο 5%, στην αρχή της καραντίνας στη Θεσσαλονίκη έφτανε το 11% και παρά τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού σήμερα νοσεί το 32% των πολιτών.

Η “Καθημερινή” δημοσιεύει σήμερα στην πρώτη σελίδα φωτογραφία από τις σκηνές που έχουν στηθεί ακόμα και στα πάρκινγκ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποδέχονται τους ασθενείς Covid που φθάνουν κατά δεκάδες πλέον.

Η Καθημερινή