• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

“Δημόσια νοσοκομεία στέλνουν ασθενείς που θα χειρουργηθούν σε ιδιωτικά κέντρα να κάνουν τεστ κοροναϊού”

 “Δημόσια νοσοκομεία στέλνουν ασθενείς που θα χειρουργηθούν σε ιδιωτικά κέντρα να κάνουν τεστ κοροναϊού”

Στην καταγγελία ότι ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν σε δημόσια νοσοκομεία οδηγούνται σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουν τεστ κοροναϊού έκανε ο Νίκος Φίλης.

«Σήμερα στη διάρκεια εκπομπής του Mega που ήμουν προσκεκλημένος, άκουσα τους γιατρούς που δίνουν μάχη στα δημόσια νοσοκομεία, να καταγγέλλουν ότι λόγω έλλειψης δεν γίνονται τεστ στους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν! Τους στέλνουν να το κάνουν στα ιδιωτικά κέντρα και να το πληρώσουν από την τσέπη τους! Ούτε αυτό δεν έχουν φροντίσει οι «επιτελικοί»!

Παριστάμενος στο πάνελ βουλευτής της ΝΔ, σχολίασε ότι τέτοιες καταγγελίες αποτελούν… «περιπτωσιολογία»! Τόσο τους νοιάζει έχω να σχολιάσω εγώ, για την ασφάλεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, εκείνων δηλαδή που σήκωσαν το βάρος της κρίσης!

Τόσο τους νοιάζει για το 95% των Ελλήνων που καταφεύγουν καθημερινά σ’ αυτά αδυνατώντας ούτως ή άλλως να περάσουν το κατώφλι ιδιωτικής κλινικής. Το παραμύθι της κυβέρνησης τους απασχολεί μόνο. Άλλο τόσο τους νοιάζει που μοίρασαν μάσκες τρία νούμερα μεγαλύτερες στους μαθητές. Αυτό το φιάσκο, οι βουλευτές της ΝΔ που έχουν πάρει από χτες σβάρνα τα κανάλια έχουν οδηγία να το αποκαλούν δήθεν ταπεινά, «αστοχία».

Άλλη μια «περιπτωσιολογία» υποθέτω που δεν ανατρέπει την κυβερνητική «επιτυχία» και στο άνοιγμα των σχολείων. Όταν είναι γνωστό ότι αυξήθηκε με νόμο ο αριθμός των μαθητών στο δημοτικό, ότι τμήματα μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας (περιμένουμε τα στατιστικά από τις απομακρυσμένες περιοχές, εκεί να δείτε) δεν λειτουργούν, επειδή δεν έχει τοποθετηθεί σ’ αυτά εκπαιδευτικός. Φυσιολογικό αφού για την ώρα έχουν προσληφθεί οι μισοί αναπληρωτές από ό,τι πέρσι!

Ακούστηκε επίσης στην εκπομπή από δημοσιογράφο το εξής «κουτσομπολιό», όπως το χαρακτήρισε: ότι 7.000 εκπαιδευτικοί έκαναν αίτημα να καταταγούν στις ευάλωτες ομάδες και (δήθεν) όταν έμαθαν ότι πρέπει να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως… μειώθηκαν αμέσως στους 2.000. «Κοπανατζήδες», δηλαδή!

Ένα έχω να πω: τα νούμερα δίνονται στον βρόντο, φθηνά. Ντρέπομαι όταν ο δημόσιος εκπαιδευτικός αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο, με ειρωνείες και συκοφαντίες. Ας μπουν οι επικριτές στις αίθουσες με 25 μαθητές, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο κι έπειτα ας μιλήσουν. Μετά από δέκα χρόνια χωρίς προσλήψεις έχουμε μάλλον το μεγαλύτερο μ.ο. ηλικίας εκπαιδευτικών στην Ευρώπη.

Η ανησυχία ορισμένων εκπαιδευτικών είτε με νόσημα είτε μεγαλύτερης ηλικίας, τι συνέπειες θα υπάρξουν αν τυχόν κολλήσουν τον ιό είναι απολύτως δικαιολογημένη. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία, δίνουν μάχη να κρατήσουν όρθιες τις δημόσιες δομές σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες. Τους τιμούμε!