Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Ντόμινο πτώσεων μετά από γλίστρημα αθλητή

 Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Ντόμινο πτώσεων μετά από γλίστρημα αθλητή

Ένα συχνό αλλά ταυτόχρονα επίπονο ατύχημα, σημειώθηκε κατά τον τερματισμό του 4ου ετάπ στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Ένας ποδηλάτης από το πελοτόν, που ακολουθούσε το γκρουπ των πρωτοπόρων που διεκδίκησε τη νίκη με το τελικό σπριντ, γλίστρησε και έπεσε λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού (και με την ταχύτητα που είχε την πέρασε). Όπως ήταν λογικό, με πολλούς αθλητές να είναι κοντά, ακολούθησε… ο κακός χαμός.

Οι ποδηλάτες που ήταν ακριβώς από πίσω του, άρχισαν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο και να πέφτουν στην άσφαλτο, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έκοψαν ταχύτητα ώστε να γλιτώσουν μια πτώση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet.gr που δημοσιοποίησε το βίντεο από το ατύχημα στο 4ο ετάπ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, εκτός των διασωστών που έσπευσαν άμεσα να δώσουν βοήθειες, τις υπηρεσίες τους πρόσφεραν ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Πινακάς, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Καλαμπάκας.

Τα ατυχήματα τέτοιας φύσης σε αγώνες που τερματίζουν σε ευθεία (τα λεγόμενα σπριντ), όπως αυτός στη Λάρισα, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Δεν παύουν να είναι βέβαια εξαιρετικά επώδυνα για τους αθλητές που τα παθαίνουν, ενώ πολλές φορές προκύπτουν και σοβαροί τραυματισμοί.

Βαγγέλης Μαρινάκης