• 29 Ιανουαρίου, 2022

Διακομματική για την προστασία της α’κατοικίας ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

 Διακομματική για την προστασία της α’κατοικίας ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

Βασικό μας μέλημα είναι να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι πιο αδύναμοι, σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Στο ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας, επανέλαβε το αίτημα για διακομματική επιτροπή, ώστε να μην υπάρχει συμφωνία «μόνο με τους τραπεζίτες», ανέφερε στη δευτερολογία της στη Βουλή.

Όσον αφορά τα εργασιακά, προειδοποίησε για τον κίνδυνο εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας.

Στο συνταξιοδοτικό, ανέφερε την αύξηση στις 161.000 τις εκκρεμείς συντάξεις. «Εγώ αυτό το χαρακτηρίζω ανικανότητα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε για ειδικό σχέδιο στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού.

Τέλος,αναφερόμενη στο σκάνδαλο των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «κομπίνα που στήθηκε με τις ευλογίες του υπουργείου».

Η κ.Γεννηματά κάλεσε για αξιοποίηση όλων των δομών, υπό την αυστηρή εποπτεία του ΕΟΠΥΥ, για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο «ανακαίνισης» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε η υγεία να είναι προνομιακή μόνο για τους έχοντες, όπως σημείωσε.

Στην εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά, ζήτησε μια ξεκάθαρη εθνική στρατηγική.

Τέλος, απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη καυτηρίασε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ενώ απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ κινείται αυτόνομα, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο το κάλεσμα για προοδευτική διακυβέρνηση στην περίπτωση εκλογών με απλή αναλογική.