• 27 Ιανουαρίου, 2021

Κεραμέως: Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία – Δεν αποκλείεται παράταση για τις 14

 Κεραμέως: Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία – Δεν αποκλείεται παράταση για τις 14

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το σχέδιο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι για τις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο όπως επεσήμανε δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας και η έναρξη να γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η τελική απόφαση αναμένεται την πρώτη Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται ούτως ή άλλως η επιστροφή των εκπαιδευτικών στις θέσεις τους.

Αυτήν την ώρα η κ. Κεραμέως παρουσιάζει το σχέδιο προστασίας για την αντιμετώπιση διάδοσης του κοροναϊού.

Για τη μάσκα η κ. Κεραμέως τόνισε: «Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας».

Η υπουργός είπε ότι το υπουργείο πορεύεται με γνώμονα το καλό των παιδιών και χαρακτήρισε «χρέος» το να είναι τα παιδιά στο σχολείο.

«Η μάσκα είναι ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας», προσέθεσε η υπουργός, σημειώνοντας ότι τα παραπάνω τα τονίζει η ίδια η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε εκτενή ανακοίνωσή της.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική κυρίως σε εσωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα φαγητού).

Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα (τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών) ούτε στη γυμναστική.

Επίσης, η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

  • Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού.

Όπως σημείωσε η κυρία Κεραμέως, θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

⁃ Οδηγοί, συνοδοί, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.

– Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα

Η Κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα σε λίγο….