• 23 Απριλίου, 2021

Δεκάδες βίντεο: Αστυνομικοί της “ομάδας Δράση” επιτίθενται και χτυπούν αναίτια φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες, πολίτες (vid)

 Δεκάδες βίντεο: Αστυνομικοί της “ομάδας Δράση” επιτίθενται και χτυπούν αναίτια φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες, πολίτες (vid)

Δεκάδες βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας που μαρτυρούν κρεσέντο ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας μετά τη μεγάλη πορεία στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας.

Σε ένα από αυτά καταγράφεται επίθεση σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες από άνδρες της ομάδας Δράση, στη στιγμή της σύλληψης ενός διαδηλωτή, σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί χτύπησαν εκπροσώπους των ΜΜΕ ενώ σημειώθηκε κυνηγητό στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα Δράση και τα ΜΑΤ κυνήγησαν πολίτες που θεώρησαν ότι τους προκάλεσαν, παγιδεύοντας έναν από αυτούς. Αστυνομικοί από την ομάδα Δράση άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ όταν πλησίασαν οι κάμερες για να καταγράψουν το περιστατικό, οι αστυνομικοί άρχισαν να επιτίθενται και στα τηλεοπτικά συνεργεία χτυπώντας τους δημοσιογράφους.

Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι άνδρες της ομάδας Δράση χτύπησαν φωτορεπόρτερ με το μηχανάκι περνώντας πάνω από το πόδι της.

Μάλιστα κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο που δείχνουν αστυνομική βία, ενώ υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αστυνομικούς που ξυλοκοπούν πολίτες.

Σε μία συγκλονιστική ανάρτηση της «Ελληνοφρένειας» που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις, φαίνεται αστυνομικός να έχει βγάλει όπλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ