Μαρτυρίες και βίντεο για τα επεισόδια διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ

 Μαρτυρίες και βίντεο για τα επεισόδια διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας με επίκεντρο την οδό Λουκάρεως όπου βρίσκεται  το  Εφετείο  απ’ όπου εκφωνήθηκε η ιστορική απόφαση για την πολύκροτη δίκη. Ήταν μία μεγάλη, ειρηνική και ήσυχη συγκέντρωση που έστειλε τα δικά της μηνύματα ενάντια στον φασισμό.

Οι συγκεντρωμένοι δεν είχαν πρόσβαση στην Λουκάρεως διότι είχε αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ. Για την ακρίβεια δεν υπήρχε καν οπτική επαφή με τον δρόμο που οδηγεί στο Εφετείο.

Η μόνη επαφή με την αίθουσα του δικαστηρίου ήταν μέσω των μεγαφώνων που ανακοίνωναν τίς επιμέρους αποφάσεις της έδρας κάνοντας το πλήθος να ξεσπά σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα. Κάποια στιγμή και πριν από την εκφώνηση της απόφασης που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή μία “Αύρα” της αστυνομίας πήρε θέση ακριβώς πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ χωρίς να φαίνεται στο ευρύ πλήθος.

Λίγο αργότερα άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν παρατεταγμένοι γύρω γύρω από τις κλούβες έλαβαν εντολή να φορέσουν τις γνωστές αντιασφυξιογόνες ειδικές μάσκες και να τις έχουν στην θέση 1. Όλα αυτά προτού το πλήθος πληροφορηθεί την ετυμηγορία για το εάν η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την μετάδοσή της ελάχιστοι μέσα σ’ ένα ενθουσιώδες πλήθος χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών εκσφενδόνισαν μερικά μπουκάλια του νερού προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων. Όμως δεν υπήρξαν κινήσεις εναντίον των ΜΑΤ κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα σε όλα τα πλάνα. Η αντίδραση ήταν ακαριαία.

Μέσα σε δευτερόλεπτα ρίψεις χημικών προς το πλήθος και αποθέωση της…. αύρας. Κάπως έτσι η αστυνομία διέλυσε μέσα σε λίγα λεπτά μία μεγαλειώδη συγκέντρωση όλων εκείνων των δημοκρατικών πολιτών που αψηφώντας τους κινδύνους της πανδημίας συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν μία νίκη της Δημοκρατίας. Μια νίκη που χαιρέτισαν με ανακούφιση θεσμοί, πολιτικά κόμματα, σύλλογοι, σωματεία, φορείς, όλος ο δημοκρατικός κόσμος και όλοι όσοι πιστεύουν στη δύναμη της συμμετοχής στήνοντας μία μεγάλη γιορτή δυστυχώς μικρής διάρκειας.

Και το βίντεο του news247

“Στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής – 20.000 άτομα τουλάχιστον – συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας” αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η προσωπική μαρτυρία του δημοσιογράφου Αντρέα Παναγόπουλου

Όπως δείχνει ξεκάθαρα το βίντεο του News 24/7 το οποίο έχει αναρτηθεί πολύ πριν βγει η ανακοίνωση, τα όσα λέει η Αστυνομία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Το βίντεο διαρκεί 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα. Στο 20ο δευτερόλεπτο του βίντεο γίνεται η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, όπου αναφέρεται πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση.
Ακριβώς 40 δευτερόλεπτα αργότερα, στο 1:00 του βίντεο, φαίνεται η εκτόξευση νερού και η χρήση χημικών από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και ενώ δεν είχαν εκτοξευτεί βόμβες μολότοφ από την πλευρά των διαδηλωτών. Η ανακοίνωση της αστυνομίας λοιπόν, που αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση και μετά από ρίψη μολότοφ, διαψεύδεται με απτή απόδειξη το βίντεο του News 24/7.

Πηγή: ethnos.gr, Βούλα Κεχαγιά, news247.gr

Σχετικά Άρθρα