• 13 Μαΐου, 2021

Χαρδαλιάς: Ελεύθερες από Μ. Πέμπτη οι διαδημοτικές μετακινήσεις-Παραμένουν τα sms έως τις 15 Μαϊου-Εστίαση με κωδικό 6

 Χαρδαλιάς: Ελεύθερες από Μ. Πέμπτη οι διαδημοτικές μετακινήσεις-Παραμένουν τα sms έως τις 15 Μαϊου-Εστίαση με κωδικό 6

Ελεύθερες από αύριο Μεγάλη Πέμπτη οι διαδημοτικές μετακινήσεις, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ συνεχίζεται η αποστολή των SMS στο 13033 και με το άνοιγμα της εστίασης. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η κυβέρνηση – έπειτα και από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων – αποφάσισε τελικά να μην καταργηθούν τα SMS στο 13033 και έτσι οι πολίτες από τη Δευτέρα του Πάσχα που ανοίγει η εστίαση, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Τα SMS στο 13033 θα συνεχίσουν να τα στέλνουν οι πολίτες μέχρι τις 15 Μαΐου και θα καταργηθούν με το άνοιγμα του τουρισμού και το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού.

Για το Πάσχα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι εντός των εκκλησιών επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τμ. Υποχρεωτική είναι επίσης η χρήση διπλής μάσκας μέσα και έξω από το ναό, καθώς και τα τεστ στους ιερείς.

  • Για την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 2 οικογενειών και μέχρι 9 άτομα σε κλειστό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Για τις μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα, γίνεται χρήση του SMS με κωδικό 6, ενώ συστήνεται η χρήση αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Για την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23.00.

.