• 16 Μαΐου, 2021

Σάλος από τη φράση που αποδίδεται στον Τζόνσον: “‘Όχι άλλα lockdown, ας στοιβαχτούν χιλιάδες τα πτώματα”

 Σάλος από τη φράση που αποδίδεται στον Τζόνσον: “‘Όχι άλλα lockdown, ας στοιβαχτούν χιλιάδες τα πτώματα”

“Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!”. Την εμπρηστική αυτή δήλωση φέρεται να έκανε ο Μπόρις Τζόνσον αφότου είχε επιβληθεί στη χώρα ένα δεύτερο lockdown, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας «DailyMail», την ώρα που μαίνεται ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού με το άλλοτε δεξί του χέρι, Ντομινίκ Κάμινγκς.

Η καυστική δήλωση φέρεται να ακούστηκε από τα «χείλη» του Μπόρις Τζόνσον όταν είχε τεθεί θέμα επιβολής ενός τρίτου lockdown με τον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ να τον προειδοποιεί ότι οι στρατιώτες ότι έπρεπε να φυλάσσουν τα νοσοκομεία της χώρας που ήταν γεμάτα από θύματα του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτό το σχόλιο κι ότι “είναι ένα ακόμα ψέμα”.

Πηγή προσκείμενη στον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, που ήταν παρών στη σύσκεψη, κατηγορεί τον Τζόνσον ότι είπε: “Όχι άλλα γαμ… lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!”.

Ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για “ένα ακόμα ψέμα”, η αντιπολίτευση ζήτησε δημόσια τοποθέτηση και εξηγήσεις από τον Μπόρις Τζόνσον.