Αζατμπέκ Ομουρμπέκοβ: Οι Ουκρανοί επικήρυξαν τον “χασάπη” της Bucha – Ποιος είναι ο Ρώσος αντισυνταγματάρχης

 Αζατμπέκ Ομουρμπέκοβ: Οι Ουκρανοί επικήρυξαν τον “χασάπη” της Bucha – Ποιος είναι ο Ρώσος αντισυνταγματάρχης

Οι Ουκρανοί έδωσαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του στρατιωτικού ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για την σφαγή των αμάχων στην Bucha.

Πηγές από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου έχουν ονομάσει τον Αντισυνταγματάρχη Αζατμπέκ Ομουρμπέκοβ- ο οποίος ηγείται της 64ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων που είχε καταλάβει την περιοχή – ως τον υπεύθυνο για τη ρωσική δραστηριότητα στη Bucha.

Κινείται το πτώμα στη Bucha; Ρεπορτάζ του BBC εξετάζει λεπτομερώς τους ρωσικούς ισχυρισμούς (vid)

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Μπούτσα βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – δυνάμεις από την πέμπτη ξεχωριστή ταξιαρχία αρμάτων του 36ου στρατού της ρωσικής ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας, το 331ο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών της 98ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, το 137ο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών της 106ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, το 104ο και το 237ο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών της 76ης μεραρχίας αεροπορικών επιθέσεων, ταξιαρχίες φρουράς ειδικού σκοπού και η 155η ξεχωριστή ταξιαρχία πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού.

Oι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, τα οποία θα συζητηθούν σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι  θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο και θα ζητήσει να «αποδοθεί δικαιοσύνη».

Μεταξύ άλλων, θα περιγράψει τις φρικτές εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου, καθώς και αυτές που αντιμετώπισαν οι συμπατριώτες του μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυάμεων, με γυναίκες να έχουν βιαστεί και παιδιά να έχουν δολοφονηθεί.

Μανώλης Δράκος