Ουκρανία: Ο Πούτιν θεωρεί ότι οι νεκροί στην Bucha είναι Fake – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες

 Ουκρανία: Ο Πούτιν θεωρεί ότι οι νεκροί στην Bucha είναι Fake – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες

O Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Τρίτη (12/4) ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία, αλλά και ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Σημείωσε, δε, πως ο πόλεμος προχωρά όπως είχε σχεδιαστεί, ενώ αναφέρθηκε και στις καταγγελίες Κιέβου και Δύσης για τη «σφαγή στη Μπούκα», μιλώντας για fake φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε τις σχετικές δηλώσεις έκανε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Τσόμσκι: “Πλησιάζουμε το πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας”

Για τους νεκρούς στην Μπούκα

Αναφερόμενος σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα γεγονότα στην Μπούκα, ο Πούτιν είπε ότι οι φωτογραφίες και πλάνα από βίντεο που δείχνουν σκοτωμένους στους δρόμους της ουκρανικής πόλης είναι fake, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η δήλωση αυτή ήταν αναμενόμενη – είναι σαφές από τη πρώτη στιγμή πως το Κρεμλίνο θα αντιμετώπιζε τις καταγγελίες με τη ρητορική περί «σκηνοθετημένου» οπτικού υλικού κλπ.. Ο ίδιος ο Πούτιν, στην πρώτη του αντίδραση μετά το «κατηγορώ» του Κιέβου, μίλησε για «προβοκάτσια».

 «Σε αδιέξοδο» οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του αυτών πάντα, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, στο κοσμοδρόμιο «Βαστότσνι» στην ρωσική Άπω Ανατολή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε, εξάλλου, πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία προχωράει όπως έχει σχεδιασθεί, όπως και ότι η Μόσχα δεν θα αποκρύψει τίποτε για την της επιχείρηση αυτή στη γειτονική χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ουκρανία έχει απομακρυνθεί από τις συμφωνίες που έγιναν κατά την διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη και πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο», κατά την ίδια πηγή.

Ανάλογες δηλώσεις είχαν γίνει, τις προηγούμενες μέρες, και από την πλευρά Λαβρόφ, με τη διεθνή κοινότητα να ανησυχεί για το διαφαινόμενο «τέλμα» στις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε χθες, Δευτέρα, πως οι εχθροπραξίες δε θα σταματήσουν, ακόμη κι αν εκκινήσει ένας νέος γύρος συνομιλιών.

Σχετικά Άρθρα