Αυτός έγραψε την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

 Αυτός έγραψε την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, γράφτηκε στα ελληνικά από τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι έχουν επωμιστεί όλους τους λόγους του πρωθυπουργού και η όλη διαδικασία διήρκεσε αρκετές μέρες, με πολλά «γράψε – σβήσε».

Αυτό που ακούσαμε είναι αποτέλεσμα του Αμερικανού, εκ των κορυφαίων επικοινωνιολόγων στον κόσμο, Σταν Γκρινμπεργκ, ο οποίος όχι μόνο τη μετέφρασε, αλλά την «έραψε» στα μέτρα των Γερουσιαστών και των βουλευτών που την άκουσαν.

Ο Αμερικανός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτός που έκανε τις τελικές προσθαφαιρέσεις μέχρι την τελική της μορφή και αυτός χρεώνεται το αποτέλεσμα.

Αν υπήρχε βραβείο για τον πιο επιτυχημένο επικοινωνιολόγο στον κόσμο τότε αυτό θα είχε γραμμένο πάνω του το όνομα του Σταν Γκρινμπεργκ. Έχει συνεργαστεί με τον Μπιλ Κλίντον, τον Τόνι Μπλερ, τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, και πολλούς άλλους πολιτικούς ηγέτες, είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα. Είναι παγκοσμίου φήμης δημοσκόπος και συγγραφέας βιβλίων best seller, αρθρογράφος με κύρια ενασχόλησή του να συμβουλεύει πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες, αναλύοντας με τις γνώσεις του τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ρεύματα.

Πριν τη συνεργασία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε συνεργαστεί στενά με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, όταν εκείνη ενεπλάκη με την υποψηφιότητα της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κ. Αγγελοπούλου ήταν αυτή που πρότεινε τον κ. Γκρινμπεργκ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αυτό έτσι κι αλλιώς λίγη σημασία έχει.

Το όνομά του έπαιξε ευρέως τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αποκαλύφθηκε ότι ταξίδεψε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, για τη ΔΕΘ. Ο Γιάννης Οικονόμου υποχρεώθηκε, μάλιστα, ν’ απαντήσει σχετικά κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε, τότε, ότι πρόκειται «για φίλο του πρωθυπουργού», απάντηση η οποία φυσικά δεν έπεισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του άφησε αιχμές αναφορικά με την αμοιβή του.

Πηγή: ieidiseis.gr

Παναγιώτης Δρίβας