• 24 Ιανουαρίου, 2022

Αυτοί είναι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που ράβουν κοστούμι ενόψει ανασχηματισμού

 Αυτοί είναι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που ράβουν κοστούμι ενόψει ανασχηματισμού

Μια πληροφορία με ενδιαφέρον δημοσιεύει η «Εστία» ως βασικό της θέμα, κάνοντας λόγο για «κίνηση-ματ ως συνέχεια της προελάσεώς του στο Κέντρο». Της προέλασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα γίνει με μετεγγραφές βουλευτών του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, «το Μαξίμου παρατηρεί την κινητικότητα που επικρατεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ», ενώ πληροφορείται ότι για αυτήν την εξέλιξη είναι σκεπτικοί (αν δεν διαφωνούν πλήρως) ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η τομεάρχης βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, ο τέως βουλευτής Γιάννης Μανιάτης κ.α. (σ.σ. ο Ανδρέας Λοβέρδος;).

«Οι συγκεκριμένοι διαφωνούν και για ιδεολογικούς λόγους -αποστρέφονται τον ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και γιατί γνωρίζουν ότι σε συνθήκες πολώσεως μόνο εάν πολιτευτούν με την ΝΔ έχουν πιθανότητες επανεκλογής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις βενιζελικές αντέννες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει άριστα την ατμόσφαιρα που επικρατεί» και προετοιμάζει τη «διεύρυνση της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας με μικρό ανασχηματισμό δια του οποίου θα μετακινηθούν απ’ ευθείας στην Κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εκλεγμένοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ! Διεύρυνση που θα συμπληρωθεί για λόγους ισορροπίας και με κινήσεις από τα δεξιά».

Πληροφορία που …κουμπώνει και με τα όσα έλεγε ο Παύλος Χρηστίδης χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που έσπευδε να χαρακτηρίσει «καμένη υπόθεση» την περίπτωση συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας στην απόφαση του Συνεδρίου για «αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής». Με άλλα λόγια, έτρεχε να κόψει τις διαρροές. Διαρροές στελεχών…

Ν. Παπ.