• 29 Οκτωβρίου, 2020

Αυτή είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα απευθύνεται στους επιβάτες σε ουδέτερο φύλλο

 Αυτή είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα απευθύνεται στους επιβάτες σε ουδέτερο φύλλο

Η γιαπωνέζικη αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL) γνωστοποίησε ότι οι ανακοινώσεις στα αεροσκάφη και τα αεροδρόμια θα υιοθετήσουν μια γλώσσα που θα είναι ουδέτερη σε ό,τι αφορά στα φύλα. «Η JAL θα απαγορεύσει εκφράσεις που σχετίζονται με το φύλο» και θα χρησιμοποιεί ουδετέρους χαιρετισμούς όπως «καλημέρα» και «καλησπέρα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ανακοίνωση αφορά σε γλώσσες άλλες εκτός των γιαπωνέζικων, στα οποία το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται συνήθως σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι ήδη ουδέτερο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Αυτή η απόφαση θα είναι η πρώτη μεταξύ των μεγάλων γιαπωνέζικων αεροπορικών εταιρειών. Η ANA Holdings, ανταγωνίστρια της JAL, ανέφερε από την πλευρά της στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θέλει «να εξετάσει το θέμα με βάση τις απόψεις των πελατών της».

Η JAL τροποποίησε επίσης την πολιτική της, προκειμένου τα ζευγάρια ίδιου φύλου να μπορούν να επωφελούνται από τις ίδιες προνομιακές τιμές που ισχύουν για τις οικογένειες. Ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζεται επίσημα στην Ιαπωνία αλλά η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει σταδιακά προχωρήσει στην προστασία της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, η οποία ζητά εδώ και καιρό να αναγνωριστούν καλύτερα τα δικαιώματά της στη χώρα. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πέρυσι, 13 ζευγάρια ανθρώπων του ίδιου φύλου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της ιαπωνικής κυβέρνησης, κρίνοντας αντισυνταγματική την άρνηση της να αναγνωρίσει την ένωσή τους.