Αυλωνίτου: “Μαγαρίστηκε η ελληνική Βουλή” – Σύγκρουση με δημοσιογράφο για το Τάγμα Αζόφ

 Αυλωνίτου: “Μαγαρίστηκε η ελληνική Βουλή” – Σύγκρουση με δημοσιογράφο για το Τάγμα Αζόφ

«Η ελληνική Βουλή μαγαρίστηκε» από την ομιλία του στρατιώτη του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ τόνισε η Ελένη Αυλωνίτου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του Ελληνοουκρανού δημοσιογράφου Κώστα Ονισένκο που της απάντησε: «και από που προκύπτει ότι είναι νεοναζί; Καταλαβαίνετε ότι αυτό που γράφετε είναι μηνύσιμο».

Θύελλα από όλα τα κόμματα για την παρέμβαση του μαχητή του Τάγματος Αζόφ- Τσίπρας: “Ντροπή”- Αιχμές Σαμαρά- Τι απαντά το Μαξίμου

Αναλυτικότερα, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «Σήμερα η Ελληνική Βουλή μαγαρίστηκε, όταν μαζί με τον Ζελένσκι απευθύνθηκε στους Έλληνες βουλευτές νεοναζί μαχητής του τάγματος Αζόφ. Όλοι αυτοί που μεθόδευσαν αυτή την παρουσία ξευτέλισαν τον Ελληνικό λαό, που έχει χύσει ποτάμια αίματος πολεμώντας τους φασίστες παντού. Ντροπή τους!».

Ανάμεσα σε αυτούς που σχολίασαν την ανάρτησή της ήταν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια η κ. Αυλωνίτου του απάντησε οργισμένη:

«Τι να σου πω κι εσένα καϋμένε! Μάθε τι είναι το τάγμα Αζόφ, μάθε ότι ο ιδρυτής του δήλωσε ότι ο εθνικός σκοπός της Ουκρανίας ήταν «να οδηγήσει τις λευκές φυλές του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία εναντίον των κατώτερων φυλών». Μάλλον θεωρείς και σύ τον εαυτό σου στη ανώτερη φυλή».

Ο δημοσιογράφος επιχείρησε να δικαιολογήσει αυτό που υποστήριξε γράφοντας: «το τάγμα Αζόφ είναι κομμάτι του ουκρανικού στρατού και σε αυτό υπηρετούν διάφοροι άνθρωποι, με διαφορετικές απόψεις και από διαφορετικές φυλές. Εσείς που ξέρετε τι είναι ο συγκεκριμένος;».

Δείτε ολόκληρο τον διάλογο

Μανώλης Δράκος