• 30 Ιουλίου, 2021

Αθηναγόρας: Με φυλλάδια στις εκκλησίες η επιχείρηση εμβολιασμού

 Αθηναγόρας: Με φυλλάδια στις εκκλησίες η επιχείρηση εμβολιασμού

Για τα μέτρα που θα ληφθούν στην Εκκλησία με στόχο τον εμβολιασμό μίλησε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Μετά τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Υπουργό Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα, ζητήθηκε από τους ιερείς «που θέλουν, αλλά φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο» να διατυπώσουν τις απορίες που έχουν σχετικά, τις οποίες θα απαντήσει «σύντομα και επιστημονική τεκμηριωμένα» ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κύριο Αθηναγόρα, οι απαντήσεις θα γίνουν φυλλάδια, τα οποία θα μοιραστούν στις Εκκλησίες όλης της χώρας και θα διαβάζονται στο τέλος της λειτουργίας. «Μπορεί να γίνει και μέσα στο κήρυγμα, αν έχει σχέση με το απόσπασμα από το Ευαγγέλιο», είπε σχετικά.

Κότσιρας: ” Όσο τρομοκρατούν τον κόσμο το ποσοστό των ανεμβολίαστων θα αυξάνεται”

Θα εκδοθεί επίσης, εγκύκλιος «στην οποία θα εξηγείται η αξία των γιατρών και των θαυμάτων και θα εξηγείται πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόσουμε τον εμβολιασμό, για να τελειώσει η πανδημία».

Ερωτηθείς για το θα γίνει στην περίπτωση που επιμένουν οι αντίθετες φωνές, είπε ότι, αν πρόκειται για πιστούς, «θα είναι ο ιερέας που γνωρίζει τους ανθρώπους και θα προσπαθεί με αγάπη και άλλους τρόπους που ξέρει», αλλά αν είναι «μητροπολίτης, θα πηγαίνει στην Ιερά Σύνοδο».