ΑΠΘ: Πετροπόλεμος, χημικά και προσαγωγές – Νέος γύρος έντασης

 ΑΠΘ: Πετροπόλεμος, χημικά και προσαγωγές – Νέος γύρος έντασης

Επεισόδια σημειώθηκαν στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν, έχοντας ολοκληρώσει πορεία στο κέντρο της πόλης, μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το σχήμα των ΕΑΑΚ, καθώς και μέλη αντιεξουσιαστικων ομάδων συγκεντρώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών, μπροστά από την υπό κατασκευή Βιβλιοθήκη.

Η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών και προχώρησε σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών διασπάστηκαν μέσα στο campus και ο “πετροπόλεμος” συνεχίστηκε μπροστά από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους περιμετρικά του κτιρίου. 

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν. Στο ΑΠΘ έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των εστιών από τις φωτιές στους κάδους.

Τα επεισόδια μετά τις 4 το μεσημέρι συνεχίζονται μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα άτομα πέταξαν πέτρες κατά τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έκαναν χρήση και ενός πυροσβεστήρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών.

Τα άτομα παραμένουν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή και οι δυνάμεις στην ανώνυμη οδό.

Μανώλης Δράκος