• 3 Αυγούστου, 2021

Νέα τροπή για το κύκλωμα μαστροπείας: Πληροφορίες για εμπλοκή κι άλλων αστυνομικών

 Νέα τροπή για το κύκλωμα μαστροπείας: Πληροφορίες για εμπλοκή κι άλλων αστυνομικών

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε η Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της 19χρονης κοπέλας θύμα μαστροπείας με τον 39χρο αστυνομικό, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή και άλλων αστυνομικών στο κύκλωμα trafficking ενώ επεσήμανε ότι κατέθεσε αίτημα στον εισαγγελέα προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού που έχει συλληφθεί.

Η δικηγόρος της 18χρονης μιλώντας στο Mega είπε ότι οι πληροφορίες της έχουν μεταφερθεί από κοπέλες που είχαν πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος μαστροπείας στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο αστυνομικός που συνελήφθη και κατηγορείται για 14 κακουργήματα.

Η Αντωνία Λεγάκη επεσήμανε ακόμα ότι ο αστυνομικός που έχει συλληφθεί επί της ουσίας συμπεριφερόταν χωρίς να φοβάται τίποτα και κανέναν.

«Όσο περνούν οι μέρες, βγαίνει στην επιφάνεια ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είχε κανένα φόβο ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με την υπηρεσία του. Αυτό σημαίνει ότι ένιωθε ότι η υπηρεσία του τον στηρίζει, ότι δεν κινδυνεύει από κάποιον έλεγχο. Όταν ένας αστυνομικός συμπεριφέρεται ως προαγωγός με το όνομά του, την ιδιότητά του, με αυτό τον τρόπο που βλέπουμε από τα βίντεο μέσα από τα δικά του social media, υπάρχει πρόβλημα με την υπηρεσία του, για το γεγονός ότι ένας δικός της υπάλληλος συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της 18χρονης.

Όσον αφορά στις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο γραφείο της από τρεις κοπέλες θύματα επίσης του κυκλώματος μαστροπείας, είπε χαρακτηριστικά: «Οι καταγγελίες που έχω είναι πανομοιότυπες. Για βασανισμούς και ξύλο. Μιλάμε για αιχμαλωσία και trafficking, μιλάμε για βασανισμό, μιλάμε για ξύλο, μιλάμε για ακραία πράγματα. Μιλάμε για ανθρώπους που αιχμαλωτίζονται και αναγκάζονται να εκδίδονται. Αυτό είναι το σημείο που ενώνει τις καταγγέλλουσες».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες, μια ακόμα κοπέλα θα προσφύγει στο γραφείο του ανακριτή και θα καταθέσει τι υπέστη από το δυσώδες κύκλωμα.