• 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Αποκλειστικά δρομολόγια για τη μεταφορά νωπών αλιευμάτων προς την αμερικανική αγορά από την UTC

 Αποκλειστικά δρομολόγια για τη μεταφορά νωπών αλιευμάτων προς την αμερικανική αγορά από την UTC

Με έμφαση στην οικονομική εξωστρέφεια και την ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων, η εταιρεία UTC δημιουργεί νέες δυνατότητες για τα ελληνικά προϊόντα και ειδικότερα το ελληνικό ψάρι, που αποτελεί επιλογή ποιότητας για τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία «UTC ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε»., που δραστηριοποιείται στον τομέα των αερομεταφορών πάσης φύσεως εμπορευμάτων και ειδικότερα στα νωπά αλιεύματα, υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με την καναδική αεροπορική εταιρεία AIR CANADA για τη ναύλωση αεροσκάφους, με σκοπό τη μεταφορά  ελληνικών ψαριών των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών στο Μόντρεαλ και στη συνέχεια, με ένα σύγχρονο δίκτυο διανομής, σε αγοραστές του Καναδά και των ΗΠΑ.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε κατά την διάρκεια της καραντίνας και σήμερα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της ναύλωσης από το Νοέμβριο και για όλη τη χειμερινή περίοδο του 2021.

Η συμφωνία της UTC πέραν των προφανών ωφελημάτων που έχει για τις ελληνικές εξαγωγές και την προαγωγή των ελληνοκαναδικών εμπορικών σχέσεων, αποτέλεσε μια απάντηση στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διασυνοριακές μεταφορές λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.    

Η συγκεκριμένη συνεργασία δημιουργεί νέες προϋποθέσεις στη μεταφορά των ελληνικών ψαριών με αξιοπιστία και διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων και ανταγωνιστικό κόστος για τη συνολική μεταφορά των εμπορευμάτων».

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ