• 28 Ιανουαρίου, 2022

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Οι ιδιωτικές κλινικές θα νοσηλεύουν μόνο ελαφριά περιστατικά covid (εικόνα)

 Αποκαλυπτικό έγγραφο: Οι ιδιωτικές κλινικές θα νοσηλεύουν μόνο ελαφριά περιστατικά covid (εικόνα)

Ερωτηματικά εγείρονται για το ρόλο των ιδιωτικών κλινικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου, το οποίο εστάλη από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα, Γιάννη Κωτσιόπουλου (και αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου), τα κριτήρια εισαγωγής ασθενών με covid σε ιδιωτικές κλινικές είναι αυστηρά.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι “μπορούν να διακομιστούν νοσηλευόμενοι ασθενείς ή ασθενεις του ΤΕΠ οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, χωρίς την παρουσία σημείων ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής”.

Κυβερνητικές πηγές: Προς διατήρηση των μέτρων μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Αυτό σημαίνει πως ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει μόνο ελαφριά περιστατικά και αφήνει τα βαριά για τα δημόσια νοσοκομεία και το χιλιοταλαιπωρημένο ΕΣΥ.

Ο κ. Παπανικολάου σχολίασε σχετικά:” Λύθηκε το μυστήριο γιατί οι ιδιωτικές κλινικές, πρακτικά δεν παίρνουν ΚΑΝΕΝΑΝ ασθενή COVID στην Αττική. Πάλι μόνο όσους είναι έτοιμοι για εξιτήριο μπορει να πάρουν και αν. Κοροϊδία χωρίς τέλος πάλι με υπογραφή του ΓΓ υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλου”.