• 21 Οκτωβρίου, 2021

Αποκάλυψη Σταϊκούρα για τα αναδρομικά – Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους

 Αποκάλυψη Σταϊκούρα για τα αναδρομικά – Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους

Για την πληρωμή των αναδρομικών μίλησε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τα αναδρομικά θα πληρωθούν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον ίδι, η χώρα έχει έλλειμμα, καθώς προστίθεται και το 1,4 δισ. ευρώ των αναδρομικών. Δήλωσε, ωστόσο, πως ταμειακά υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι. Ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σήμερα σε 31,5 δισ. ευρώ από 37,5 δισ. ευρώ στην αρχή της πανδημίας, και επεσήμανε, ότι εάν σε αυτή τη διαφορά των 6 δισ. ευρώ προστεθούν τα περίπου 8 δισ. ευρώ από τις εκδόσεις τίτλων, προκύπτει ότι έχουν δαπανηθεί από εθνικούς πόρους για την αντιμετώπιση της κρίσης, περίπου 14 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως είπε «οφείλουμε να έχουμε ταμειακά διαθέσιμα για πολλές διαφορετικές ανάγκες» κάτι για το οποίο «φροντίζει η ελληνική κυβέρνηση». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης το ποσό εφάπαξ που θα καταβληθεί είναι 900 εκατ. ευρώ, ενώ διαγράφονται δώρα και επικουρικές.