Ν. Κεραμέως: Τα σχολεία ίσως ανοίξουν πριν από τις γιορτές – Δεν υπάρχει εισήγηση για rapid test

 Ν. Κεραμέως: Τα σχολεία ίσως ανοίξουν πριν από τις γιορτές – Δεν υπάρχει εισήγηση για rapid test

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες, οπότε θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.

Mιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 είπε, πως είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ανοίγουν τα δημοτικά: Νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ – Οι τελικές εισηγήσεις των ειδικών και η ημερομηνία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Όσον αφορά στη τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα.

«Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Τέλος, αναφερόμενη στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως, σημείωσε ότι γίνεται μελετώντας την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές σχολές.

Έτσι, όσοι αποφοιτούν από αυτές και αναλόγως τις περιοχές, θα μπορούν να απορροφούνται αμέσως στην αγορά εργασίας.

«Αν στις Κυκλάδες χρειαζόμαστε τουριστικά επαγγέλματα ή στη Δυτική Μακεδονία εργασίες που αφορούν την απολιγνιτοποίηση τότε θα διαμορφωθούν και τα επαγγελματικά λύκεια και ΙΕΚ γύρω από αυτές τις ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά.

Παναγιώτης Δρίβας