Από την Ιταλία η πρώτη αίτηση χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης

 Από την Ιταλία η πρώτη αίτηση χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης

Η Ιταλία υπέβαλε την πρώτη αίτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χρηματοδοτική στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κοροναϊού και των επιπτώσεών της και αναμένεται να υποβάλει περαιτέρω στοιχεία τις επόμενες εβδομάδες. 

Από την 1 Απριλίου 2020, κατόπιν της πρότασης της Επιτροπής για την «Πρωτοβουλία Επενδύσεων για την Αντιμετώπιση του Κοροναϊού», τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για λόγους υγειονομικής έκτακτης ανάγκης.

«Η Ιταλία είναι το κράτος μέλος που επί του παρόντος έχει πληγεί σφοδρότερα από την κρίση του κοροναϊού και είναι η πρώτη χώρα που υποβάλλει αίτηση για βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ», δήλωσε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα και πρόσθεσε ότι “ χάρη στο διευρυμένο πεδίο εφαρμογής του, στο οποίο πλέον περιλαμβάνονται και οι έκτακτες ανάγκες δημόσιας υγείας, το Ταμείο ανήκει στα εργαλεία που θέσπισε άμεσα η Επιτροπή για να ελαφρύνει το βάρος που δέχονται οι προϋπολογισμοί των κρατών μελών, ως απτή απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συλλέξει όλες τις αιτήσεις που σχετίζονται με τον κοροναϊό ως τις 24 Ιουνίου 2020 και θα τις αξιολογήσει ως δέσμη για να διασφαλίσει τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων. Στη συνέχεια θα υποβάλει πρόταση για χρηματοδοτική ενίσχυση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

admin_e4p2sd6v