• 21 Απριλίου, 2021

Αντιπαράθεση για την επίταξη των γιατρών – Μαστοράκου: “Η απόφαση του υπουργείου έθεσε τους γιατρούς απέναντι” – Η απάντηση Πατούλη

 Αντιπαράθεση για την επίταξη των γιατρών – Μαστοράκου: “Η απόφαση του υπουργείου έθεσε τους γιατρούς απέναντι” – Η απάντηση Πατούλη

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και η αντιπρόεδρος του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου μίλησαν στο Mega για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, αυτό που προέχει είναι να σωθούν ζωές στα νοσοκομεία. «Κάνουμε διαχείριση προτεραιοτήτων, μεταθέτουμε ανθρώπους που δίνουν ήδη μάχη την πρώτη γραμμή της ευθύνης που είναι μέσα στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα είπε πως υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές που ζητούν τα επείγοντα περιστατικά με σκοπό να αποσυμφορηθεί ο δημόσιος τομέας.

Εφημερία πολέμου στο “Γεννηματάς” – Παγώνη: “Μπήκαν ράντζα, διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες”

Από την πλευρά της η κυρία Μαστοράκου υποστήριξε πως η απόφαση του υπουργείου έθεσε τους γιατρούς απέναντι, καθώς, όπως είπε, ο πανελλήνιος σύλλογος έχει καταθέσει προτάσεις εδώ και πολύ καιρό, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εφεδρειών και να γίνει επίσπευση προσλήψεων.

«Ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί πυλώνα δημόσιας υγείας», τόνισε.