• 27 Νοεμβρίου, 2021

“Αντιμέτωποι με κυρώσεις όσοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά”

 “Αντιμέτωποι με κυρώσεις όσοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά”

Αντιμέτωποι με τα πρόστιμα θα βρεθούν όσοι συμμετάσχουν σήμερα στις προγραμματισμένες συμβολικές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, τους εορτασμούς της οποίας η κυβέρνηση μετέθεσε για το Σάββατο 9 Μαΐου.

Όπως δήλωσε στο Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, συναθροίσεις «όπως ενδεχομένως θα προκληθούν από τις προσπάθειες κάποιων να διαδηλώσουν σήμερα ενώ ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα μπορεί να μας φέρει πίσω και δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»

Ξεκαθάρισε πως «Δεν επιτρέπονται συναθροίσεις, επομένως όποιος συμμετέχει σε αυτές, φυσικά παραβιάζει τον νόμο». Ερωτηθείς αν αυτό ερμηνεύεται ότι όποιος συμμετάσχει, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Φυσικά».

Επισήμανε πως «Το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας, φυσικά και είναι αναφαίρετο. Κανείς δεν θέτει σε κίνδυνο αυτό το δικαίωμα. Αλλά επαναλαμβάνω: τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε σήμερα; Να τιμήσουμε τον κόσμο της εργασίας. Στις σημερινές συνθήκες τι κάνουμε; Τον φέρνουμε όσο γίνεται πιο κοντά στη δουλειά του, δεν τον απομακρύνουμε από αυτήν».

Στην ερώτηση, εφόσον τηρούνται στις συγκεντρώσεις οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, μήπως θα έπρεπε η Αστυνομία να είναι πιο ελαστική, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Αυτό είναι επιχειρησιακό θέμα της Αστυνομίας, δεν θα μπω εγώ στη διαδικασία αυτού. Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης. Δουλειά δική μας είναι να επισημαίνουμε συνεχώς ότι δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις. Το πολιτικό μήνυμα της ημέρας είναι ότι θέλουμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε τον χώρο της εργασίας».