• 27 Νοεμβρίου, 2020

Ανώμαλη προσγείωση από Λινού: Δεν περιμένουμε μείωση κρουσμάτων! Στόχος να τα κρατήσουμε σταθερά στα 3.200

 Ανώμαλη προσγείωση από Λινού: Δεν περιμένουμε μείωση κρουσμάτων! Στόχος να τα κρατήσουμε σταθερά στα 3.200

Ανώμαλη προσγείωση από την καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, η οποία παρουσιάστηκε απαισιόδοξη για την αναχαίτιση του κοροναϊού. «Εύχομαι να βγω ψεύτρα, αλλά φοβάμαι ότι ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να κρατήσουμε τα 3.200 κρούσματα. Αυτός είναι ο στόχος να σταθεροποιηθούμε τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση, φοβάμαι».

Η κ. Λινού ήταν κάθετη και θεωρεί αυτονόητο ότι η 1η Δεκέμβρη δεν υπάρχει καν στο τραπέζι ως ημέρα επανεκκίνησης της οικονομίας και κυρίως της εστίασης. «Να μην υπάρξει καμία συζήτηση να ανοίξουν τα εστιατόρια πριν από τα Χριστούγεννα. Αν ανοίξουμε παραμονές και έχουμε δημόσια ρεβεγιόν και γιορτές θα είναι δύσκολα, το λιανεμπόριο μπορεί να ελεγχθεί. Το 80% των κρουσμάτων είναι σε δημόσιους κλειστούς χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ σύμφωνα με μελέτες» σημείωσε.

Κοροναϊός: Η απάντηση του Γρηγόρη Πετράκου για την εισαγγελική έρευνα των fake news

Παράλληλα, έκανε έκκληση, καθώς «δεν γίνεται αυτή τη στιγμή καμία προσπάθεια να στηρίξουμε τους λειτουργούς υγείας ψυχολογικά. Θα έχουμε κατάρρευση από επαγγελματική εξουθένωση και όπως δεν βρίσκουμε τώρα κλίνες, δεν θα βρίσκουμε γιατρούς».