• 27 Οκτωβρίου, 2020

Ανατροπή στις προεδρικές εκλογές- Πως θα επηρεάσει ο Covid την μάχη Τραμπ-Μπάϊντεν- Η 31χρονη σύμβουλος που “κόλλησε” τον POTUS

 Ανατροπή στις προεδρικές εκλογές- Πως θα επηρεάσει ο Covid την μάχη Τραμπ-Μπάϊντεν- Η 31χρονη σύμβουλος που “κόλλησε” τον POTUS

Το αποτέλεσμα της μόλυνσης του προέδρου Τραμπ ήρθε περίπου φυσιολογικά αφού πέρασε μήνες, υποτιμώντας τη σοβαρότητα της επιδημίας που σκότωσε περισσότερους από 207.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες και λίγες ώρες μετά την επιμονή ότι «το τέλος της πανδημίας είναι ορατό». Ειρωνεία της τύχης για τον Ντόναλντ Τραμπ που έπαιξε πολιτικά με τους αρνητές της πανδημίας και τώρα υφίσταται τις συνέπειες της στάσης του, και μάλιστα λιγότερο από ένα μήνα πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Μετά το θετικό τεστ κοροναϊού του Τραμπ και της συζύγου του Μελάνια, ο γιατρός της αμερικανικής προεδρίας Σον Κόνλεϊ, διαβεβαίωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος “είναι καλά”.

Θετικοί Τραμπ και Μελάνια στον κοροναϊό – Είναι σε καραντίνα

Ο Τραμπ θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της περιόδου της «ανάρρωσής» του, πρόσθεσε ο Κόνλεϊ, τονίζοντας πως θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως.

Είναι προφανές πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα φθάσει στις εκλογές με ένα σοβαρό μειονέκτημα. Αφενός προσβάλλεται από τον κοροναϊό που αμφισβήτησε και προκάλεσε με την συμπεριφορά του τεράστια κοινωνική σύγχυση, αφετέρου υποχρεούται να περιορίσει πολύ τις δημόσιες επαφές του και να παραμείνει σε καραντίνα. Αυτό στην καλύτερη περίπτωση που δεν υπάρξουν σοβαρότερες παρενέργειες.

Οι προεδρικές εκλογές αποκτούν εντελώς διαφορετική διάσταση και είναι βέβαιο πως θα επηρεαστούν από την εξέλιξη. Αναμένεται ο Τζο Μπάϊντεν να κάνει δηλώσεις για το θέμα.

Όπως γράφουν οι New York Times, ο Πρόεδρος Τραμπ απέρριψε αρχικά την απειλή του ιού παρομοιώνοντάς τον με την κοινή γρίπη.

Χόουπ Χικς: Ποια είναι η συνεργάτιδα πρώην μανεκέν του Τραμπ που μετέδωσε τον κοροναϊό στο προεδρικό ζεύγος


Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ότι αυτός και η πρώτη κυρία έχουν βρεθεί θετικοί στο τεστ για τον κοροναϊό, ρίχνοντας την ηγεσία του έθνους σε αβεβαιότητα και κλιμακώνοντας την κρίση που προκλήθηκε από μια πανδημία που έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 207.000 Αμερικανούς και κατέστρεψε την οικονομία.

«Απόψε, @FLOTUS και εγώ δοκιμάσαμε θετικά για το COVID-19», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter λίγο πριν από τη 1 π.μ. «Θα ξεκινήσουμε αμέσως τη διαδικασία καραντίνας και ανάκτησης. Θα περάσουμε από αυτό! »

Ο γιατρός του προέδρου είπε ότι ο κ. Τραμπ ήταν «καλά» χωρίς να πει αν βιώνει συμπτώματα και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος θα παραμείνει απομονωμένος στο Λευκό Οίκο για τώρα.

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία είναι και οι δύο καλά αυτή τη στιγμή, και σκοπεύουν να παραμείνουν στο σπίτι εντός του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής τους», δήλωσε ο γιατρός, Sean P. Conley, σε μια δήλωση χωρίς να πει πόσο καιρό θα ήταν. “Να είστε βέβαιοι ότι περιμένω από τον πρόεδρο να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του χωρίς διακοπή ενώ ανακάμπτει και θα σας ενημερώσω για τυχόν μελλοντικές εξελίξεις.”

Άλλοι βοηθοί του προέδρου δεν θα έλεγαν αν βιώνει συμπτώματα, αλλά οι άνθρωποι στο Λευκό Οίκο παρατήρησαν ότι η φωνή του ακούγεται ασταθής την Πέμπτη, αν και δεν ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ασυνήθιστο για αυτόν, ειδικά δεδομένου του αριθμού των διαδηλώσεων της εκστρατείας που έχει κράτησε τελευταία.


Ο κ. Τραμπ έλαβε το αποτέλεσμα της δοκιμής αφού ένας από τους πλησιέστερους συμβούλους του, η Hope Hicks, μολύνθηκε , φέρνοντας τον ιό στον εσωτερικό του κύκλο και υπογραμμίζοντας τη δυσκολία να τον συγκρατήσει ακόμη και με τους πόρους ενός προέδρου. Ο κ. Τραμπ για μήνες έχει υποτιμήσει τη σοβαρότητα του ιού και είπε σε ένα πολιτικό δείπνο μόλις την Πέμπτη το βράδυ ότι «το τέλος της πανδημίας είναι ορατό».

Trump aide Hope Hicks tests positive for coronavirus: report - Business  Insider

Η Hope Hicks, 31 ετών, είναι σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και ανήκει στον “εσωτερικό κύκλο”, δηλαδή μεταξύ των στεν΄ν συνεργαστών του Αμερικανού προέδρου. Διατηρεί πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με το Fox News, το κανάλι που στηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο.’Ηταν τόσο στην τελευταία ομιλία του Ντίναλντ Τραμπ στο Κλίβελαντ και στο ντιμπέϊτ με τον Τζο ΜΠάϊντεν.

Με πληροφορίες από τους New York Times