• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Αναδρομικά κληρονόμων: Παράταση ως τις 21 Δεκεμβρίου για τις αιτήσεις

 Αναδρομικά κληρονόμων: Παράταση ως τις 21 Δεκεμβρίου για τις αιτήσεις

Τέσσερις μέρες παράταση (αντί για τις 17 στις 21) πήρε η διορία για την κατάθεση των δικαιολογητικών ως προς τα αναδρομικά των κληρονόμων (της περιόδου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) για συνταξιούχους που έχουν φύγει από την ζωή.

Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί στον e-ΕΦΚΑ 183.028 αιτήσεις, που αντιστοιχούν σε 137.047 αποβιώσαντες συνταξιούχους.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κληρονόμων, η διοίκηση του e-EΦΚΑ αποφάσισε την ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής έως την προσεχή Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.

Φωτιά Μυκήνες: Σάλος από το πόρισμα – Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του libre

Σημειώνεται ότι στο πρώτο στάδιο, που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, οι δικαιούχοι κληρονόμοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία χωρίς να είναι υποχρεωτική η επισύναψη των προβλεπόμενων πιστοποιητικών.

Εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα, τα επισυνάπτουν ταυτόχρονα στην αίτησή τους.

Σε άλλη περίπτωση μπορούν, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, να επανέλθουν στην υπηρεσία και να τα επισυνάψουν στην αίτηση/υπεύθυνη δήλωση.

Τα ποσά που θα επιστραφούν κινούνται μεταξύ 242 και 6.266 ευρώ, με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση να έχει δηλώσει πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι πληρωμές να ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου.