• 27 Ιουλίου, 2021

Αλλαγές στις κατασκηνώσεις – Τι εξετάζεται για τα νησιά

 Αλλαγές στις κατασκηνώσεις – Τι εξετάζεται για τα νησιά

Η έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφηκε σε κατασκηνώσεις σήμανε συναγερμό. Ετσι, επίκειται αυστηροποίηση των μέτρων για την είσοδο στις κατασκηνώσεις, κατόπιν σχετικής εισήγησης που αναμένεται από την Επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το enikos.gr, η εισήγηση είναι η είσοδος στις κατασκηνώσεις να γίνεται μόνο με αρνητικό μοριακό ή rapid test και όχι με self test, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Επίσης θα αυξηθεί και η περιοδικότητα των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται κατά την παραμονή των φιλοξενούμενων παιδιών στις κατασκηνώσεις.

Το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών

Στο τραπέζι της συνεδρίασης της Επιτροπής βρίσκεται η εξέλιξη της πανδημίας και το επιδημιολογικό φορτίο ανά περιοχή και το κατά πόσο έχει αρχίσει να περνάει και σε ποιο βαθμό η μετάδοση του ιού από τα παιδιά που επιστρέφουν από διακοπές και εκδρομές στους γονείς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Επιτροπή αναμένεται να προτείνει πιο αυστηρά μέτρα όσον αφορά στους ελέγχους και τη διενέργεια rapid test και κατά την επιστροφή από τα νησιά προς την πρωτεύουσα και τα μεγάλα αστικά κέντρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Ό,τι γίνεται δηλ. κατά την αναχώρηση των εκδρομέων, να επαναλαμβάνεται και κατά την επιστροφή τους.

Σημειώνεται ότι από σήμερα άλλαξε ο τρόπος ελέγχου κατά τα ταξίδια με πλοία. Οι έλεγχοι γίνονται από τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος και όχι από τα πληρώματα των πλοίων, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.