• 13 Ιουνίου, 2021

Αγγελής: Δεν θα υποκύψω στις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την υπόθεση Novartis

 Αγγελής: Δεν θα υποκύψω στις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την υπόθεση Novartis

“Δεν θα επιτρέψω σε κανένα, να βλάψει την τιμή και την υπόληψη μου, ούτε κατ΄ ελάχιστον”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής με αφορμή την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός χαρακτηρίζει τη δίωξη για παράβαση καθήκοντος εναντίον του «νομικά και ουσιαστικά καταχρηστική». “Δηλώνω ότι, δεν πρόκειται να υποκύψω στις όποιες πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες κρύπτονται πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και πίσω από την προσπάθεια, να με απαξιώσουν ως άτομο, ως Εισαγγελικό Λειτουργό και ως βασικό μάρτυρα στην όλη υπόθεση” σημειώνει ο κ. Αγγελής ο οποίος σε ανακοίνωση του προς τον Τύπο επιχειρεί να αποδομήσει την κατηγορία τονίζοντας ότι η “μέχρι τώρα υπηρεσιακή πορεία απέβλεπε και αποβλέπει στην προστασία του κράτους και της δικαιοσύνης”.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού εκφράζει τη θέση του ότι η υπόθεση “αποτελεί ένα υπαρκτό – Διεθνές οικονομικό και Νομικό σκάνδαλο” σημειώνει με νόημα ότι “ενεπλάκην ως επόπτης των εισαγγελέων διαφθοράς, για χρονικό διάστημα μόλις τριών μηνών» κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισε, όπως αναφέρει «πληθώρα παρατυπιών, αλλά και αξιοποίνων πράξεων, τις οποίες ανέφερα νομοτύπως, γραπτώς και προφορικώς, ως είχα υπηρεσιακή υποχρέωση”.
Οι αποκαλύψεις του αυτές, αναφέρει ο κ. Αγγελής έφεραν στο επίκεντρο έρευνας τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης γνωστού με το όνομα «Ρασπούτιν» καθώς «η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του εν λόγω πρώην υπουργού, μεταξύ άλλων και για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, που φέρεται ότι τέλεσε η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, η οποία και αποτελεί (μαζί με τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς) την βασική κατήγορό μου”.