Debate Μητσοτάκη – Τσίπρα: “Κλείδωσε”… των πολιτικών αρχηγών μέσω διακομματικής – Τι “έβγαλε” η σύγκρουση Οικονόμου – Τσαπανίδου

 Debate Μητσοτάκη – Τσίπρα: “Κλείδωσε”… των πολιτικών αρχηγών μέσω διακομματικής – Τι “έβγαλε” η σύγκρουση Οικονόμου – Τσαπανίδου

Ναι επί της αρχής, λέει η Πειραιώς για την διεξαγωγή debate μεταξύ πολιτικών αρχηγών αλλά η πραγμάτωση του θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Διακομματική Επιτροπή, όπου εκεί συνήθως σημειώνοντας αγεφύρωτες διαφωνίες μεταξύ των εκπροσώπων κομμάτων με συνέπεια να μην φτάνουν σε τηλεμαχία.

Το θέμα της διεξαγωγής debate έχει θέσει επιτακτικά στο δημόσιο διάλογο η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει «σηκώσει το γάντι».

Μάλιστα, σε  πρόσφατη προ ημερησίας συζήτηση πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνουν debate και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε με νόημα «Κάθε πράγμα στην ώρα του…». Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοικτό το παράθυρο για την διεξαγωγή debate λέγοντας πως όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος τότε θα υπάρξουν διαβουλεύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν πως την δεδομένη χρονική στιγμή το ζήτημα του debate δεν αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού και θα τεθεί επι τάπητος με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ταυτόχρονα επισημαίνουν πως σε όλες τις δημοσκοπικές μετρήσεις που έχουν στη διάθεση τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί σταθερά έναντι του Αλέξη Τσίπρα, σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αναφέρουν χαρακτηριστικά τους δείκτες δημοφιλίας και αξιοπιστίας του πρωθυπουργού.  

  • Όσον αφορά το χθεσινό «μίνι» debate τόσο ο Γιάννης Οικονόμου όσο και η Πόπη Τσαπανίδου έμειναν στην πεπατημένη και δεν έβγαλα ειδήσεις.

Η πιο ενδιαφέρουσα ενότητα της χθεσινής τηλεμαχίας μεταξύ των εκπροσώπων ήταν τα ενδεχόμενα των μετεκλογικών συνεργασιών.

Η ΝΔ – δια μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου – δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ούτε το υποστήριξε όμως. Ο Γ. Οικονόμου επέμεινε όμως ότι ο στόχος για τη ΝΔ είναι η αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες κι επιχειρηματολόγησε γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερή κι αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στόχος της ΝΔ είναι η χώρα να παραμείνει σε τροχιά σταθερότητας και για τον λόγο αυτό θα επιδιώξει ένα αποτέλεσμα κοντά στην αυτοδυναμία από την πρώτη κάλπη.  

«Ο πήχης για τη ΝΔ δεν είναι η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι να συνεχιστεί η ανάπτυξη, η οικονομική σύγκλιση οι επενδύσεις και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και δεν πρέπει να χαθούν όλα όσα έγιναν την τελευταία τετραετία» είπε συγκεκριμένα.

Σχετικά Άρθρα