Αντιόχεια: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την 24χρονη αθλήτρια – Επιστρέφει στην Ελλάδα η αποστολή

 Αντιόχεια: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες της ΕΜΑΚ για την 24χρονη αθλήτρια – Επιστρέφει στην Ελλάδα η αποστολή

Οι ολονύχτιες έρευνες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση της 24χρονης αθλήτριας, δυστυχώς ήταν άκαρπές. Η κοπέλα έστειλε μήνυμα μέσα από τα χαλάσματα πολυώροφου κτιρίου στην Αντιόχεια, που κατέρρευσε έπειτα από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε Τουρκία και Συρία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΕΜΑΚ ολοκλήρωσε τις έρευνες και αποχωρεί από το σημείο και πλέον συνεχίζει το ειδικό τμήμα διασωστών της τουρκικής αστυνομίας. Στην ελληνική αποστολή επιχειρούσαν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος και 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αδερφός της κοπέλας ζήτησε προσωπικά η πρωτοβουλία να φύγει από την αρμοδιότητα των Τούρκων διασωστών και να περάσει υπό τον έλεγχο των Ελλήνων.

Οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ επιχειρούσαν όλη τη νύχτα για την ανεύρεση της νεαρής αθλήτριας. Δυστυχώς, δεν βρέθηκε ίχνος ζωής. Η ΕΜΑΚ ολοκλήρωσε τις έρευνες και αποχώρησε από το σημείο και πλέον συνεχίζει το ειδικό τμήμα διασωστών της τουρκικής αστυνομίας.

Η ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στο σημείο λίγο πριν τις 16:00 του Σαββάτου μαζί με άλλες 4 διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων, μία από τη Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Οι διασώστες έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά , ενώ μέλη των τουρκικών συνεργείων ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως από τα γεώφωνα τους εντόπισαν φωνές μέσα από τα ερείπια.

Σχετικά Άρθρα