Πώς η παράμετρος Ντογιάκος επηρεάζει την τελική απόφαση για τον χρόνο των εκλογών

 Πώς η παράμετρος Ντογιάκος επηρεάζει την τελική απόφαση για τον χρόνο των εκλογών

Πότε θα επιλεγεί άραγε η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης; Ως γνωστόν, το καλοκαίρι λήγει η θητεία Γεωργίου – Ντογιάκου στον Άρειο Πάγο . Και κυρίως, από ποια κυβέρνηση: Από τη νέα ή από την υφιστάμενη;

Το παραπάνω ερώτημα θέτουν όσοι γνωρίζουν την κινητικότητα στο άδυτο της Δικαιοσύνης, λαμβάνοντας υπόψιν τους ότι παραμένουν σε εξέλιξη (και… καθυστέρηση) σημαντικά θέματα που αφορούν την κυβέρνηση και δη η έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Συνήθως οι κυβερνήσεις φροντίζουν σε προεκλογικό χρόνο να κλείνουν τέτοιες “εκκρεμότητες”, όταν συμπίπτουν με λήξη της θητείας κρίσιμων παραγόντων του δικαστικού σώματος και, αναμφίβολα, ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος και η πρόεδρος Μαρία Γεωργίου είναι δύο τέτοιοι παράγοντες. Κυρίως ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, ο οποίος έχει λάβει καθαρή θέση με την πρόσφατη γνωμοδότησή του και άλλες παρεμβάσεις του.

Ως εκ τούτου, επιμένουν οι γνωρίζοντες, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών πρέπει να συνδυαστεί με την λήξη της θητείας Ντογιάκου (τον Ιούνιο) και την μέριμνα να έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες αντικατάστασής του με πρόσωπο που να αποτελεί “συνέχεια” και να εγγύηση για την αποφυγή απρόβλεπτων εξελίξεων.

“Εάν δεν δείτε να παραιτείται ο κ. Ντογιάκος και να δρομολογείται η αντικατάστασή του, μην περίμενετε εκλογές”, υποστηρίζει φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση παράγοντας που γνωρίζει τα του δικαστικού σώματος. Και συμπλήρωσε: “η 9η Απριλίου είναι ίσως πολύ κοντά για να τρέξουν οι σχετικές εξελίξεις, εκτός εάν η ηγεσία του ΑΠ παραιτηθεί σχετικά άμεσα”. Με την θητεία της να λήγει τον Ιούνιο, όμως, και εφόσον τηρηθούν οι προθεσμίες, οι εκλογές μπορεί να και βραδύνουν μέχρις εξαντλήσεως της κυβερνητικής θητείας. Κρατήστε το…

Σχετικά Άρθρα