Η Ν.Δ είχε αποχωρήσει από την Βουλή, πριν τις εκλογές του 2019, με τον ίδιο τρόπο που τώρα καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

 Η Ν.Δ είχε αποχωρήσει από την Βουλή, πριν τις εκλογές του 2019, με τον ίδιο τρόπο που τώρα καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πολλά κυβερνητικά στελέχη εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να αποσύρει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων (πλην εκείνης για το “κόμμα Κασιδιάρη”) μέχρι τις εκλογές. Την απόφαση Τσίπρα σχολίασαν αρνητικά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όμως αυτό που δεν λέει η κυβέρνηση και δεν σχολιάζει κανείς είναι ότι την ίδια ακριβώς μέθοδο μετήλθε και η Ν.Δ με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραμονές των εκλογών του 2019.

Ως «γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα» χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ψηφοφορίες της Βουλής – πλην αυτής για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη – κάνοντας λόγο για «κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της ελληνικής δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, του κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης».

«Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής», έλεγε το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το ημερολόγιο έγραφε 3 Ιουνίου 2019 και η προεκλογική περίοδος είχε πάρει φωτιά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, είχε δηλώσει με αφορμή τα νομοσχέδια που θα έρχονταν προς ψήφιση το επόμενο διάστημα: «Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς», με τα στελέχη του κόμματός του να χειροκροτούν την επόμενη μέρα στα κανάλια που φιλοξενούνταν την απόφασή του.

Η σχετική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 29.11′

Σχετικά Άρθρα