Η Ρωσία προετοιμάζεται για επίθεση στην ανατολική Ουκρανία

 Η Ρωσία προετοιμάζεται για επίθεση στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία ολοκλήρωσε την ανασυγκρότηση των στρατευμάτων για να ξεκινήσει επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, λέει το Υπουργείο Άμυνας της υπό εισβολή χώρας.

Οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την ανασύνταξη των στρατευμάτων τους για να εξαπολύσουν επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

 «Η ενίσχυση της επιθετικής ομάδας συμβαίνει λόγω της μεταφοράς πρόσθετων ρωσικών μονάδων. Οι πιο έντονες μάχες διεξάγονται στις περιοχές Slobozhansky και Ντονέτσκ», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ολεξάντρ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου – Ο στόχος της αυτοδυναμίας, η διαφαινόμενη ρήξη μετά την απομόνωση της “Ομπρέλας

«Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια επίθεση στην ανατολική Ουκρανία για να θέσει υπό πλήρη έλεγχο στο έδαφος των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ και να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χερσαίου διαδρόμου με την Κριμαία», συμπλήρωσε ο Μοτουζιάνικ.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πήραν από τις ρωσικές δυνάμεις αρκετούς οικισμούς γύρω από την πόλη Ιζιούμ στην περιοχή του Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη Ιζιούμ και οι γύρω περιοχές του Ντονμπάς είναι τα μέρη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών μονάδων.

«Από εκείνη την τοποθεσία θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν μια επίθεση προς τα ανατολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Τη Δευτέρα, τόσο ουκρανοί αξιωματούχοι όσο και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν εκτεταμένη στρατιωτική δράση στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες.

Εν τω μεταξύ, δορυφορικές εικόνες έδειξαν ρωσικές στρατιωτικές νηοπομπές και ανεφοδιασμένες μονάδες να κινούνται προς το Ντονμπάς για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας προειδοποίησε τον κόσμο για μια επικείμενη μάχη εκεί που «θα σας θυμίσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μια ρωσική νίκη στην περιοχή θα τρόμαζε τη Δύση, αλλά θα μπορούσε να σώσει τους πολεμικούς στόχους του Πούτιν, ενώ μια ήττα θα μπορούσε να παγιώσει την εισβολή του ως ιστορική αποτυχία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταστρέψει ακόμη περισσότερο την περιοχή του Ντονμπάς, ένα ιστορικά και πολιτιστικά σημαντικό μέρος του οποίου η γειτνίαση με τη Ρωσία υπαγόρευσε μεγάλο μέρος της ταραχώδους ύπαρξής του .

Σχετικά Άρθρα