Στο τραπέζι χαλάρωση μέτρων με επαναφορά μουσικής σε καφέ και εστιατόρια- Σκληρή στάση για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

 Στο τραπέζι χαλάρωση μέτρων με επαναφορά μουσικής σε καφέ και εστιατόρια- Σκληρή στάση για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Παράταση του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης ως τα τέλη Ιανουαρίου με δύο όμως σημειακές παρεμβάσεις χαλάρωσης σκέφτεται να καταθέσει η κυβέρνηση στο τραπέζι της συνεδρίασης των ειδικών του υπουργείου υγείας την Τετάρτη. Η επιβολή του ωραρίου λειτουργίας ως τα μεσάνυχτα και η απαγόρευση ορθίων και χορών θα εξακολουθήσουν, όμως το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει να επιτραπεί η συνοδεία χαμηλής μουσική σε καφετέριες και εστιατόρια.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η σημερινή και αυριανή εικόνα σε επίπεδο κρουσμάτων και νοσηλειών θα παίξουν ωστόσο σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις, ενώ το σχέδιο για αύξηση στο 20% της χωρητικότητας στα γήπεδα ενδεχομένως να μην μπει στο τραπέζι αυτή την εβδομάδα δεδομένου ότι καταγράφονται κρούσματα της Όμικρον σε πολλές ομάδες με αποτέλεσμα να ακυρώνονται αγώνες. 

  • Ως την Πέμπτη μάλιστα το οικονομικό επιτελείο θα ανακοινώσει τους επιπρόσθετους ΚΑΔ, οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στην βεντάλια των αναστολών εργασίας με το επίδομα των 534 ευρώ.

Η κυβέρνηση δηλώνει δικαιωμένη από την επιλογή της να ανοίξουν τα σχολεία με αυξημένο τεστινγκ υπογραμμίζοντας τον εντοπισμό δεκαπέντε χιλιάδων θετικών κρουσμάτων στα self test των σχολείων.

  • “Εμείς έχουμε έναν εκτεταμένο διαγνωστικό έλεγχο που προφυλάσσει τα παιδιά και προφυλάσσει και την κοινωνία από την εκτεταμένη διασπορά. Αυτοί είναι οι όροι με τους οποίους προχωράμε στη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης και με τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να πάνε τα πράγματα καλά” σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Πολιτικά το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ανοσίας της αγέλης επειδή τα παιδιά θα επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, την σχολική τάξη, θα γυρίσει μπούμερανγκ

Σκληρή στάση διακηρύσσει ότι θα υιοθετήσει η κυβέρνηση απέναντι στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή.

Ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, προϊδεάζει για καταγγελία της σύμβασης τους από τον Φεβρουάριο και συνεπώς απόλυση τους. Σε αυτή την περίπτωση είτε θα επεκταθούν οι συμβάσεις των αντικαταστατων τους είτε θα προχωρήσουν σε επιπλέον προσλήψεις.

Σχετικά Άρθρα